Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen. Foto: Martin Schultz

Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen. Foto: Martin Schultz

I Ebeltoft skal folk kunne gå på vandet

To piger fra ungemiljøet på Rampen er blevet 2017 Agenter og har ideer til at gøre Ebeltoft mere attraktiv

Af
Af Martin Schultz

???Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen er 19 og 18 år gamle, men har sat sig på en stor opgave.
De to piger med tilknytning til ungeprojektet Rampen på Den Ny Maltfabrik har nemlig en idé til at gøre Ebeltoft mere attraktiv og vende stemningen fra udkant til vandkant.
”Vi sad en dag sammen ved stranden neden for Maltfabrikken og tænkte, at det her må kunne bruges til noget. Stranden indbyder ikke til badning og strandhygge, og derfor fik vi den idé, at vi skal kunne ”gå på vandet” her i Ebeltoft. Derfor vil vi lave gennemsigtige platforme på vandet, så man kan gå på vandet og opleve stranden og byen fra en anden vinkel,” siger Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen.

Sådan forestiller de unge projektmagere de gennemsigtige platforme placeret på vandet ud for De Ny Maltfabrik.Fotografik: Maya Husted Davidsen

Sådan forestiller de unge projektmagere de gennemsigtige platforme placeret på vandet ud for De Ny Maltfabrik.Fotografik: Maya Husted Davidsen

Vil realisere projektet

De to unge studerende fra Handelsgymnasium Rønde beskrev deres projekt ”Walking on water”, og den idé syntes man så godt om i Kulturby 2017-miljøet i Aarhus, at Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen er blevet udnævnt til 2017 Agenter.
”Det er et projektleder-forløb, hvor vi får styrket vores kompetencer og vores netværk, får adgang til professionel rådgivning og sparring, og hvor vi skal forsøge at få ført vores projekt ud i livet,” fortæller Esther Mogensen. Så samtidig med at de to piger går i 3.g på Handelsgymnasium Rønde, skal de arbejde på at få realiseret deres projekt i Ebeltoft.
”På vores uddannelse har vi fokus på markedsføring og oplevelsesøkonomi , så vi har arbejdet med mange af elementerne i vores projekt,” siger Maya Husted Davidsen .

Erfaringer fra Rampen

Maya Husted Davidsen og Esther Mogensen er henholdsvis formand og næstformand i ungeprojektet Rampen i Ebeltoft, og de lægger ikke skjul på, at netop arbejdet med det selvforvaltende hæng-udsted for unge i bunkeren under Den Ny Maltfabrik, har sat dem i gang med at tænke de store tanker om at lade Ebeltoft ”gå på vandet”.
”Gennem arbejdet på Rampen har vi skabt et netværk til det politiske system og erhvervslivet. Vi har fået erfaring i at starte projekter, søge fonde og lave crowdfunding. Vi har for eksempel solgt asfaltaktier til 45.000 kr. til en ny asfaltbelægning uden for Rampen til at skate på.”

Blod på tanden

Grundlæggende er de to piger interesseret i at skabe udvikling i Ebeltoft, så det kan blive et attraktivt sted også for unge mennesker og børnefamilier.
”Enhver borgmesters skræk må være en kommune, hvor de unge flygter, børnefamilierne bliver væk og borgerne ikke gider deltage. Vi synes der er masser af gode ting i gang i Syddjurs med Rampen i Ebeltoft, Kernen i Rønde, Demo-rådet og andre initiativer,” siger Esther Mogensen.
”Vejen fra idé til realisering af Rampen har været super spændende og lærerig. Det har givet blod på tanden til at sætte flere ting i gang. Det er fedt at være ung i en kommune, hvor man samarbejder og ikke modarbejder,” mener Maya Husted Davidsen.

Publiceret 02 September 2014 13:35