Debat Norddjurs:

Vindmøller og øko-æg

Af Henriette Vendelbo, Sorvadvej 11, 8961 Allingåbro:

"Til Mads Nikolajsen
I dit læserbrev "Lokalpolitik som vinden blæser" fortæller du, at du ser positivt på vindmøller på land på "udvalgte og godkendte placeringer".
Men hvem er det lige, der har været med til at udvælge og godkende disse placeringer?Det har I Kommunalpolitikere... og det er jo foruroligende al den stund, at I omgås både vindmølleopstillere og investorer.Lad mig her give et eksempel på en politiker, der omgås en investor.
Den tidligere sekretariatschef i Norddjurs Kommune og jeg havde i forbindelse med fjernelsen af en passus i vindmølleplanen for vindmølleområdet Hevring Ådal inviteret dig til et møde hos os. Vi ville gerne fortælle dig, hvordan vi så på forvaltningens behandling af sagen.
Da du møder op som aftalt på min bopæl, står du ude på trappen og siger, at du har tilladt dig at medbringe en "vindmøllekyndig", og at du håber, det er i orden? Vedkommende står henne ved hjørnet i indkørslen og venter.
Jeg er et høfligt menneske. Så selvom det ikke var aftalt på forhånd, bød jeg både dig og Joakim Kiørboe indenfor til kaffe og hjemmebag.
Du var inviteret til en snak om sagsbehandlingen af den fjernede passus og ikke til en snak om "for eller imod vindmøller". Så hvorfor skulle Joakim Kiørboe mon med? Omgås du vindmølleinvestoren i det daglige? Plejer I at tage til møder sammen? Har han et stort kendskab til sagsbehandlingen i Norddjurs Kommune? Eller skulle han med i sin egenskab af investor i vindmølleprojektet i Hevring Ådal?
Under alle omstændigheder måtte Ove Nielsen og jeg "finde os i", at Joakim Kiørboe blandede sig i samtalen og fortalte, at vi skulle tage "NEJ-hatten" af.
Snakken om, at der kunne være en sundhedsfare ved at bo i nærheden af store vindmøller, det var at sammenligne med mobiltelefoner og øko-æg. For mobiltelefoner fik også skyld for at være farlige. Og øko-æggene, - hvorfra vidste vi overhovedet, om det var øko-æg?
Ja, disse sammenligninger af 150 meter høje vindmøller og mobiltelefoner samt øko-æg kom fra en "vindmøllekyndig". Bør man som politiker ikke forvente noget mere sagligt fra den kant?
Mads Nikolajsen. Kom nu ud og snak med os borgere i de udlagte vindmølleområder. Bare skriv til mig, du har jo min mailadresse, så skal jeg nok arrangere en rundtur.
PS: næste gang du skal mødes med en vindmølleopstiller eller investor, ser jeg frem til, at du inviterer mig med under betegnelsen "bekymret borger".
Med venlig hilsen Henriette Vendelbo."

Publiceret 01 September 2014 08:45