Debat Syddjurs:

Regnedrengene tog først vores skoler, nu...

Af Anette Quist Busk (Løsgænger), Syddjurs Byråd:

"Regnedrengene tror, de rigtigt har regnet den ud, med den foreslåede besparelse på 700.000 på tilskud til tidlig SFO i Friskoler. For juridisk har friskolerne ikke ret til tilskud. Men jura er en ting, social anstændig og ligestilling af kommunens borgere noget andet. Så kære regnedrenge - den går ikke. 
Politisk set havde forældrene bag friskolerne ikke noget valg. Vi tog deres folkeskole fra dem med det spareforslag, der desværre vandt fremme. De har som nødværge formået at fastholde det lokale skoletilbud ved at oprette friskoler. Derfor skal de behandles på lige fod med andre skoler i Syddjurs politisk set, uanset hvad juraen siger. 
Med spareforslaget gives borgerne ulige rettigheder og stiller desuden en umulig situation op for skolerne og dermed det erhvervsliv og de arbejdspladser, som skolerne også er. 
Det giver heller ingen mening, at børn i de frie skoler skal stilles dårligere i Syddjurs end i andre kommuner, fordi vi har en ordning, der hedder tidlig SFO. 
Jeg stemmer kun for Budget 2015, når politikerne tager regnedrengenes forslag om Stop for tilskud til tidlig SFO på Friskolerne af bordet.
Rammevilkårene for driften af Friskoler skal være på lige vilkår med de øvrige skoler i vores kommune. Det er min politik, selv om Friskolen er en konkurrent til Folkeskolen. For Friskolen udfylder en rolle, som vores kommune tilsyneladende ikke selv kan klare økonomisk, nemlig at varetage udviklingen i lokalsamfundene.
Til kamp for de små."
 

Publiceret 01 September 2014 17:11