På Østjyllands Spisekammers og Dansk Landbrugsmuseums stand på Food Festival vil der blandt andet blive lavet mad med den gamle kornsort sort byg, som for nylig er blevet høstet på markerne ved Dansk Landbrugsmuseum. Foto: Dansk Landbrugsmuseum, august 2014.

På Østjyllands Spisekammers og Dansk Landbrugsmuseums stand på Food Festival vil der blandt andet blive lavet mad med den gamle kornsort sort byg, som for nylig er blevet høstet på markerne ved Dansk Landbrugsmuseum. Foto: Dansk Landbrugsmuseum, august 2014.

Landbrugsmuseet og Østjyllands Spisekammer er også med på Food Festival

Food Festival i Aarhus nærmer sig og også Djursland er på pletten

Af
Anette Bonde

Når Food Festival fylder Tangkrogen med alskens viden om og smagsprøver på fødevarer, kan man være sikker på, at også Østjyllands Spisekammer og Dansk Landbrugsmuseum er med.
Landbrugsmuseet har skærpet sit fokus på danskernes madhistorie og har blandt andet været én af hovedigangsætterne af projekt Østjyllands Spisekammer. Projektet skubber med udgangspunkt i gamle sorter af nytteplanter, historiske husdyrracer og fortidens retter og tilberedningsmetoder til udviklingen af nye fødevareprodukter i små og mellemstore virksomheder i Østjylland.
Det er et samarbejde mellem Dansk Landbrugsmuseum og Food Organization of Denmark (FOOD) samt ti østjyske kommuner og er en del af Region Midtjyllands satsning på ”Klog hverdagsmad som sund forretning”.

Food Festival finder sted i Tangkrogen i Aarhus fredag til søndag 5. - 7. september
Østjyllands Spisekammer og Dansk Landbrugsmuseum deler smagsprøver ud og laver workshops med næsten glemte retter i det østjyske. Standen er placeret i en klynge af telte med østjyske fødevareproducenter.

Publiceret 01 September 2014 14:00