Debat Norddjurs:

Gleerup og Birk - jeg forstår ikke jeres beslutning

Forespørgsel/svar til Venstres Niels Ole Birk og Christian Gleerup, begge medlemmer af Norddjurs Kommunalbestyrelse, om deres holdninger til vindmøller på land, og deres udmelding om, at de vil stemme nej til Hevring Ådal-projektet og andre kommende vindmølleprojekter i Norddjurs Kommune.

Af Niels Basballe (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Da jeg læste dette indlæg, undredes jeg over deres (Christian Gleerup og Niels Ole Birks, red.) beslutningsgrundlag, specielt timingen er underlig.
Nu skriver de, at de har ”vævet” rundt længe, og dette sammenlagt med timingen, så kan det kun være en panikhandling.
Jeg har også nogle gange været i tvivl, når der skal tages en beslutning. Da har jeg rådført mig med min gode gruppe, så jeg var helt afklaret, inden jeg trykkede på knappen. Også uden at min selvstændige beslutningstagen lider nød. Jeg har stemt for vindmølleplanen i Norddjurs Kommune, og det står jeg fast ved.
Jeg håber, de har taget bestik af, hvad sådan en beslutning kan have af konsekvenser for Norddjurs Kommune. Så vil vi ikke overholde planloven, ikke overholde energiforliget, samt melde os ud af den grønne omstilling af Danmark rent energimæssigt.
Og de kommer jo heller ikke med alternativer. Dvs. de mener vi skal fortsætte med fossile brændstoffer, så de arabiske og russiske mafialignende oliesheiker, bliver rigere og rigere. At være i lommen på Putin, bryder jeg mig ikke om, slet ikke for vores børns skyld.
Indlægget virker erhvervsfjendtligt, tænk på alle de arbejdspladser, der er i vindmøllebranchen, som vi i Norddjurs Kommune gør alt for at få fingre i. Det er skuffende, at de så melder sig ud af den vigtigste dagsorden, vi har i Norddjurs Kommune netop nu. Og det er jo alle vindmøller på land, de vil sige nej til."

Publiceret 21 August 2014 22:45