Sognepræst Anne Lautrup Damkje kan herefter både titulere sig sognepræst og bibliotekar.

Sognepræst Anne Lautrup Damkje kan herefter både titulere sig sognepræst og bibliotekar.

Sognepræsten har sagt ja til også at være bibliotekar

Nyudnævnt bibliotekar på Anholt sikrer fortsat biblioteksbetjening

Af
Anette Bonde

Anholts sognepræst Anne Lautrup Damkjer har sagt ja til at blive ny bibliotekar i det kommunale bibliotek på øen. Hun trådte til, da det viste sig at være svært at få besat stillingen.
”For det første vil jeg gerne biddrage til, at der fortsat er et bibliotek på Anholt, idet jeg finder denne kulturelle virksomhed vigtig i samfundet, også i det lille øsamfund. For det andet har jeg en oprigtig interesse i biblioteksvirksomheden. Hvert enkelt menneske får herigennem ikke kun oplysning, lærdom og underholdning gennem bøger, men også adgang til lydbøger, film med mere over nettet. Samt for de store bibliotekers vedkommende også til en række kulturelle tilbud.”

Ny åbningstid

Bibliotekschef Peter Hansen er glad for, at Anne Lautrup Damkjer har påtaget sig posten som bibliotekar.
”Det er vigtigt, at vi fortsat kan servicere vores brugere på den dejlige ø, og jeg er overbevist om, at Anne har virkelyst og energi til at tilføre vores filial på øen nogle ekstra dimensioner.”
Biblioteket på Anholt fik ved Annes tiltrædelse i juni ny åbningstid og holder nu åbent hver onsdag fra 13.30 til 15.30.
Borgerne på Anholt har via filialen adgang til alle biblioteksmaterialer i hele landet på lige fod med brugerne på fastlandet. Dog er de fysiske materialer lidt længere undervejs. Udover bøgerne er der også adgang til alle Norddjurs bibliotekers mange digitale tilbud.

Bibiotekets digitale tilbud er e-bøger (www.ereolen.dk og www.ebib.dk), musik (www.bibzoom.dk), lydbøger (www.netlydbog.dk) og film (www.filmstriben.dk).

Publiceret 21 August 2014 13:00