Nicki Petersen havde en Tycho Brahes dag ved weekendens race på Ring Djursland.

Nicki Petersen havde en Tycho Brahes dag ved weekendens race på Ring Djursland.

Helt igennem sort dag for Nicki Petersen

Den lokale deltager i Auto-G Danish Thundersport Championship vil ikke huske den forgange løbsweekend på Ring Djursland for noget godt. På en ægte dansk regnvejrsdag gik der ged i den for motorsportstalentet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der var heatsejre til Casper Elgaard og Jan Magnussen ved sidste søndags fjerde afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship på Ring Djursland, hvor kraftig regn førte til, at arrangørerne aflyste tredje heat, selve finalen.
For lokale Nicki Petersen, Hornslet, blev løbet på Ring Djursland heller ikke nogen mindeværdig oplevelse.
Han opnåede således at få 'sort flag' fra dommeren, da 1. heat skulle sætte i gang, og det var lig med udelukkelse.
"Lige før vi skulle starte, begyndte det at dryppe med regn, og derfor skyndte jeg at køre i pit for at skifte til regnvejrsdæk," fortæller Nicki Petersen.
"Det skulle gå stærkt, fordi jeg skulle være køreklar, når de øvrige kørere havde kørt en opvarmningsomgang. Jeg manglede desværre et par sekunder, selv om mit team arbejdede fantastisk, og derfor blev jeg korrekt udelukket fra 1. heat."
Udelukkelsen betød, at Nicki Petersen blev henvist til at starte som nummer 17 og sjok i 2. heat.

8. plads i 2. heat

"Det lykkedes mig at køre mig frem til en 8. plads, og det var godkendt," siger Nicki Petersen, der ydermere var hæmmet af, at hans forrude duggede så meget i regnvejret, at hans synsfelt var yderst minimalt.
Regnen begyndte allerede at sætte sit spor under første kvalifikationsheat, hvor netop Jan Magnussen og Casper Elgaard var kommet bedst fra start. Allerede på første omgang valgte såvel Jan Magnussen som John Nielsen, Randers, dog at gå i pit for at skifte fra tørvejrs- til regnvejrsdæk, hvilket satte dem mere end en omgang tilbage. Og da regnen ikke tog til i styrke, viste det sig som en fejlbeslutning.
I stedet var det Ronnie Bremer, Hvidovre, som kom i front, men han blev midtvejs i kvalifikationsheatet indhentet af Casper Elgaard, der vandt mens Mikkel C. Johansen, Slagelse, fik hentet sig en tredjeplads.
Til andet kvalifikationsheat var regnen blevet så kraftig, at løbet blev startet under safety car.
Her var det Martin V. Jensen, Hinnerup, der havde en kort stjernestund som løbets føren-de, inden han blev overhalet af Ronnie Bremer, som herefter førte foran Jesper Egebart, Vejle. Men fra en startposition bagest i feltet kom Jan Magnussen strygende og overhalede den ene konkurrent efter den anden, og selv om løbsledelsen valgte at stoppe løbet tre omgange før tid, var han nået frem på førstepladsen, inden det skete.
Kun en enkelt kører var røget af banen på grund af regnen, men da nedbøren blev så voldsom, at deltagere i andre klasser aquaplanede af banen på langsiden, traf løbsledelsen beslutningen om at stoppe yderligere kørsel på banen under henvisning til force majeure.

Går efter top 3

Nicki Petersen og de øvrige Auto-G Danish Thundersport Championship mødes igen på Jyllandsringen i Resenbro i weekenden 30.-31. august, hvor der køres en løbsafdeling både lørdag og søndag.
Den unge Hornslet-kører ligger lige nu placeret på en femteplads i det samlede klassement, men han satser hårdt på at nå en tredjeplads.
"Det er godkendt, hvis vi slutter i top 5, men vi har ikke opgivet top 3," siger Nicki Petersen, der er en ren årsunge i selskab med veteraner som Casper Elgaard, Jan Magnussen og John Nielsen.
"De har selvfølgelig mere rutine end mig, fordi de har kørt mange flere løb og kender de baner, vi kører på, særdeles godt, men jeg synes nu, at jeg kommer tættere og tættere på dem," siger Nicki Petersen.
Alle kørere kan, når sidste heat er afviklet, trække de tre dårligste placeringer fra i klassementet, og det kan vende op og ned på placeringerne.
Der er dog ingen tvivl om, at mesterskabet bliver en kamp mellem Jan Magnussen og Casper Elgaard, mens Nicki Petersen skal kæmpe med Ronnie Bremer, Jesper Kilstrup Egebart og veteranen over dem alle, John Nielsen, om tredjepladsen.

Publiceret 21 August 2014 16:21