Formanden for Familie og Institutioner, Per Zeidler (I), mener, det må være op til Randers Kommune om Firkløverskolens afdeling i Mørke skal nedlægges og sættes til salg. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Formanden for Familie og Institutioner, Per Zeidler (I), mener, det må være op til Randers Kommune om Firkløverskolens afdeling i Mørke skal nedlægges og sættes til salg. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Per Zeidler:

Randers Kommune har bolden med Firkløverskolen

Formanden for Udvalget for Familie og Institutioner har ikke et køb af Firkløverskolens bygninger i Mørke som første punkt på dagsordenen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den myreflittige læser og debattør Ole Kragelund, Rønde, har skrevet til en række politikere i Syddjurs og Randers og foreslået dem, at Syddjurs Kommune køber Firkløverskolens bygninger i Mørke, som Randers Kommune ejer og driver specialskolevirksomhed i.
Ole Kragelund ser en mulighed ud i fremtiden at bruge området og lokalerne til børnehave eller en integreret daginstitution.
"Derved kan der uden tvivl opnås et frugtbart samspil med Mørke Skole, der ligger klos op ad Firkløverskolen - og byens nuværende børnehave, som er stærkt nedslidt og overfyldt, kan langt om længe blive aflastet eller nedlagt," lyder det i henvendelsen fra Ole Kragelund.

Ikke aktuelt nu og her

Formand for Udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs, Per Zeidler (I), ser ikke et køb af Firkløverskolen, som noget Syddjurs nu og her skal begynde at indlede forhandlinger med Randers Kommune om.
"Nu er det sådan, at vi i Syddjurs ikke har hjemtaget samtlige af vores elever fra Firkløverskolen til vores egen specialskole i Pindstrup, men vi har i de næste 3 år stadig elever gående der, fordi det er politisk besluttet, at eleverne i 7.-9. klasse får lov at færdiggøre deres skolegang der," siger Per Zeidler.
Han mener ikke, at der er perspektiv i for Syddjurs at købe specialskolevirksomheden, fordi det er en national dagsorden at mindske antallet af børn i specialskoler og øge inklusionen i almenklasserne i folkeskolen.
"Syddjurs er derfor i fuld gang med at tilpasse den eksisterende specialskole-kapacitet til det fremtidige niveau, så derfor skal denne kapacitet ikke udvides ved at tilkøbe yderligere specialtilbud. Det er mit syn på sagen, men det er nødvendigvis ikke dækkende for hele byrådet," siger Per Zeidler.

Op til Randers Kommune

Udvalgsformanden mener, at det må være helt og holdent op til Randers Kommune, om Firkløverskolens afdeling, som i dette skoleår rummer 34 elever, herunder også børn og unge fra andre kommuner, om afdelingen skal nedlægges og bygningerne sælges.
"Syddjurs vil selvfølgelig gå i dialog med Randers Kommune om et eventuelt køb af bygningerne, hvis det bliver aktuelt, for bygningerne kan jo bruges til andet end specialskolevirksomhed," understreger Per Zeidler, men uden at ville snakke hverken børnehave eller integreret daginstitution.

Publiceret 15 August 2014 10:25