Henrik Elkjær, koordinator for Ungdomsunivers i Norddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Henrik Elkjær, koordinator for Ungdomsunivers i Norddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Fotogalleri:

Nu skal unge i Brummen

UngNorddjurs inviterer unge til åbent hus i den gamle Arrest på Torvet i Grenaa

Af
Af Lars Norman Thomsen

De unge, der vil give deres besyv med om det kommende ungdomshus i den gamle Arrest fra 1805 på Torvet i Grenaa, som ligger klods op af det gamle rådhus, skal dukke op til et åbent hus arrangement mandag 18. august med Ung Norddjurs som arrangør.
Her bliver der lejlighed til at trykke næver med Henrik Elkjær, Glesborg, som netop er ansat som koordinator for Ungdomsunivers i Norddjurs Kommune. En 20 timers stilling, som Henrik Elkjær skal have indpasset i sine øvrige gøremål, der blandt andet omfatter de ugentlige håndboldtræninger på håndboldlinjen hos Viden Djurs, et konsulentjob ved Jysk Håndbold Forbunds Kreds 2 og et virke som ungdomskonsulent og træner i Nørre Djurs HK.
Henrik Elkjær har i mange år været beskæftiget med ungdomsskolearbejde og er kendt som en lokal ildsjæl med et stort netværk blandt unge, som han til stadighed formår at engagere til at sætte gang i gode unge-projekter på de unges egne præmisser.

Et godt udgangspunkt

Politisk har der været bred opbakning til at skabe et Ungeunivers i Grenaas midte for unge i alderen 16 til 25 år, som længe har været et stort ønske fra Norddjurs Kommunes Ungdomsråd. I Arresten får de unge et perfekt udgangspunkt til at skabe et ungdomsmiljø, som vil kunne appellere bredt. I det gamle fængsel er der masser af rummelighed, og forskellige lokaler til unge, der ønsker at planlægge aktiviteter eller events, og også plads til at afholde større arrangementer.
"Vi har mange planer, men vi ønsker først at komme i dialog med de unge om den endelige indretning, og måden huset skal bygges op på," siger Henrik Elkjær, der forventer at se en bred kreds af unge fra målgruppen til åbent hus arrangementet.
De, der dukker op, bliver ovenikøbet trakteret med en grillpølse og en sodavand.

Program for åbent hus i Arresten mandag 18. august:
19.00–19.15 - Velkomst og intro til Arresten
19.15–19.45 - Rundvisning
19.45–21.00 - Fri snak og idéudveksling

Publiceret 15 August 2014 05:00