Organist Thomas Lennert (tv) og sognepræst Carsten Tranberg-Krab er tovholdere på Diakoniens Dage 2014 i Hornslet Hallerne i weekenden 22.-23. november, hvor kirken vil vise, at den er ved at genopdage sit sociale ansvar

Organist Thomas Lennert (tv) og sognepræst Carsten Tranberg-Krab er tovholdere på Diakoniens Dage 2014 i Hornslet Hallerne i weekenden 22.-23. november, hvor kirken vil vise, at den er ved at genopdage sit sociale ansvar

Kirken tager igen ansvaret for Manden på Bænken på sig

Syddjurs Provsti melder sig for alvor ind i kampen om at hjælpe mennesker i nød i de lokale miljøer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Han ser på dem
der skynder sig forbi
måske fordi de' bange for at se de ting der sker
at der er nogen
der som ham må gi' fortabt
i det samfund vi har skabt
og at der bli'r fler' og fler'
 …lyder omkvædet på en af Shu-Bi-Duas mindre kendte sange, som slet og ret hedder "Manden på bænken".
En tekst, der rinder en i hu og helt lavpraktisk beskriver, at et finmasket og økonomisk trængt velfærdssamfunds institutioner ikke kan fange alle fattige og udstødte mennesker i sit net. En årsag til, at kirkerne i Syddjurs Provsti i langt højre grad begynder at tage den diakonale udfordring op end tidligere.
Diakoni er et græsk ord og betyder tjeneste. Diakoni handler om at tjene mennesker i nød ud fra tanken om, at alle er lige meget værd i Guds øjne.
At være kirke handler ikke kun om at forkynde, det handler også om at hjælpe trængende, kirkens anden hovedopgave.

Diakoniens dage i Hornslet

Med sognepræst Carsten Tranberg-Krab og organist Thomas Lennert, begge Hornslet Kirke, som primus motorere inviterer Syddjurs Provsti til Diakoniens Dage 2014, der foregår med marked og debat i Hornslet Hallerne lørdag 22. november og dagen efter, søndag 23. november, med diakonigudstjeneste i Hornslet Kirke.
Ved lørdagens arrangement i Hornslet Hallerne vil forskellige aktører give hver deres bud på et fælles socialt ansvar. Arrangørerne har lavet aftale med: biskop Kjeld Holm, Syddjurs' borgmester Claus Wistoft (V), næstformand i folketingets socialudvalg, MF Anne-Mette Winther Christiansen (V) og hurtigsnakkeren Lotte Heise.

Markedsdag

En bred kreds af Kirkens Korshærs frivillige fylder Hornslet Hallerne med boder og sælger gode ting og sager, møbler, stumper og tøj fra deres mange butikker rundt omkring i landet.
Der vil også være en konfirmandaktion, hvor Syddjurs' konfirmander er inviteret til at komme og gøre en indsats på dagen.

Release på ny salme

Til søndagens diakoni-gudstjeneste i Hornslet kirke har salmedigter Iben Krogsdal og organist Thomas Lennert i forening produceret en spritny diakoni-salme. Den uropføres under gudstjenesten.
Musikken bliver leveret af Hornslet Kirkes ”PULS-orkester”, bestående af bas, trommer og klaver.
Alt overskud fra weekenden går til Kirkens Korshærs sociale arbejde blandt samfundets mest udsatte mennesker.

Publiceret 15 August 2014 16:57