Erhvervsaffald:

Fejlagtige oplysninger om Djursland

Erhvervslivet på Djursland betaler intet i administrationsgebyr for at komme af med erhvervsaffald. Dansk Byggeri har ellers oplyst i en ny undersøgelse, at virksomhederne betaler 80 kroner årligt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er ikke korrekt, at Norddjurs og Syddjurs Kommuner opkræver - via de to kommuners fælles affaldsselskab, Reno Djurs I/S, beskedne 80 kroner årligt af de lokale virksomheder i administrationsgebyr på erhvervsaffald, som en oversigt viser i en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri.
"I Reno Djurs har man besluttet, at administrationsgebyret på erhvervsaffald skal være gratis, blandt andet fordi det er for dyrt at opkræve et så lille gebyr," siger Morten Hundahl, Natur- og miljøchef i Syddjurs Kommune.
"Dansk Byggeris oplysninger er med andre ord fejlagtige, og det har direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs, også  meddelt Dansk Byggeri, som beklageligvis ikke har fået rettet data i sin undersøgelse," noterer Hundahl.

Morten Therkildsen er i øjeblikket på ferie. 
Det nævnte beløb på 80 kroner i Dansk Byggeris undersøgelse stammer fra gebyret på dagrenovation hos private husholdninger.
"Så vidt jeg er underrettet, ligger dette gebyr i den lave ende af skalaen," siger Natur- og miljøchefen.
 
 

Publiceret 12 August 2014 11:38