Formand for Ryomgård Distriktsråd, Kirting Olesen, kalder kommunal bosætningsannonce for ensidig og kun orienteret mod Ebeltoft. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Formand for Ryomgård Distriktsråd, Kirting Olesen, kalder kommunal bosætningsannonce for ensidig og kun orienteret mod Ebeltoft. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Kritik:

Syddjurs er ikke kun Ebeltoft

Ryomgård Distriktsråd kritiserer kommunal bosætningsannonce

Af
Af Lars Norman Thomsen

En helsides image-annonce henvendt til potentielle bosættere indrykket af Syddjurs Kommune med overskriften "Hilsen fra Syddjurs" i Jyllands-Posten forleden søndag var lige ved at forårsage, at formanden for Ryomgård Distriktsråd, Kirting Olesen, havde fået morgenkaffen galt i halsen.
Årsagen til, at søndagshyggen hos Kirting Olesen blev spoleret, var, at annoncen efter hans mening udelukkende fremhævede Ebeltoft og glemte resten af kommunen.
"Annoncen var i den grad ensidig, idet den stort set kun fokuserede på den sydlige del af kommunen og i særdeleshed på Ebeltoft by," siger Kirting Olesen.
"Ikke nok med det. De ni billeder, som var valgt til annoncen, var næsten alle fra Ebeltoft og omegn."

Her er den omdiskuterede annonce, som Kirting Olesen synes er alt for orienteret mod Ebeltoft.

Her er den omdiskuterede annonce, som Kirting Olesen synes er alt for orienteret mod Ebeltoft.

Borgmester må på banen

Efter at have sundet sig i sommervarmen farede Kirting Olesen i blækhuset og skrev til borgmester Claus Wistoft (V) på vegne af hele Ryomgård Distriktsråd.
I brevet roser han til en indledning kommunen: "Et sådant initiativ for at skaffe tilflyttere fortjener kun ros, og falder godt i tråd med kommunens erklærede bosætningspolitik." - men herefter kritiserer han annoncens ensidighed i forhold til næsten kun at fremhæve Ebeltofts lyksageligheder - og i særdeleshed fraværet af den nordlige del af kommunen, hvor letbanebyerne i det såkaldt Grønne Bånd: Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind, glimrer ved deres fravær i annoncen.

Tag de private grunde med

Appellen til borgmesteren er ikke pakket ind i sproglig udenomsnak. "Vores ønske til dig som borgmester er, at du vil tage initiativ til en mere afbalanceret præsentation af kommunen i fremtidige imageannoncer," lyder det i henvendelsen til Claus Wistoft.
Desuden foreslår Kirting Olesen borgmesteren, at kommunen fremover også fortæller om de mange private udstykninger på kommunens hjemmeside og ikke kun de kommunale.
Han nævner Randers Kommune som et eksempel til efterfølgelse. Randers Kommune henviser netop til private grundudstykninger på sin hjemmeside ved at  bringe en oversigt og de lokale udbydere af private byggegrunde.

Syddjurs: Et mekka for livsnydere

Det er formuleringer som: "Med vægtersang i den gamle købstads snoede gyder og romantiske bryllupper på Det Gamle Rådhus er her altid sommerstemning,", der har fået Ryomgård Distriktsråd og andre til at fare i harnisk.

Budskabet i bosætningsannoncen "Hilsen fra Syddjurs - et mekka for livsnydere" er da heller ikke til at tage fejl i billedvalget.

Det er Ebeltoft, der er i fokus: Det Gamle Rådhus, Fregatten Jylland, Glasmuséet og vægterne og i tilgift havnemolen og en skumsprøjtende surfer. Dertil tre billeder af en lille pige, en ung drømmende kvinde og far, mor og barn foran drømmehuset.

Publiceret 31 July 2014 08:45