Borgmester Claus Wistoft (V) anerkender og bifalder kritikken fra Ryomgård Distriktsråd.

Borgmester Claus Wistoft (V) anerkender og bifalder kritikken fra Ryomgård Distriktsråd.

Claus Wistoft:

“Jeg er sådan set enig i kritikken”

Borgmesteren undskylder sig med, at han ikke havde set annoncen, før han så den i avisen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V)  er enig med Ryomgård Distriktsråds formand i, at bosætningsannoncen i Jyllands-Posten var for ensidig i sit budskab.
"For mig er det vigtigt, at borgerne i alle egne af kommunen kan identificere sig med de budskaber, som vi sender ud, når vi gerne vil tiltrække nye bosættere," siger Claus Wistoft.
"Jeg kan sagtens forstå kritikken, og den er i øvrigt ikke bare kommet fra Ryomgård. En borger i Hornslet var på banen inden da."

Havde ikke set den

- Kendte du ikke til annonceringen og annoncens ordlyd og budskab på forhånd?
"Jeg vidste selvfølgelig godt, at vi havde tilrettelagt en række annoncer i sommerens løb målrettet potentielle tilflyttere og grundsalg, men jeg havde ikke set annoncen på forhånd."
- Vil det ikke være en god idé fremover, at du og Økonomiudvalget lige netop godkender den slags annoncering?
"Nej, det mener jeg nu ikke.  Det skal politikere ikke blande sig  i, for vi skal have tillid til, at vores medarbejdere selv kan håndtere den slags. Jeg vil selvfølgelig tage en snak med de pågældende, når jeg kommer tilbage fra ferie for at høre deres vurdering."

Annonce med bagtanke

Kritikken af annoncens fokus på Ebeltoft er borgmesteren altså enig i, men han siger dog også som forsvar: "Ebeltoft er netop i sommersæsonen velbesøgt af turister, og det er sandsynligvis forklaringen på, at man har valgt at fremhæve netop Ebeltoft i den omtalte bosætningsannonce."
"Jeg vil dog fastholde, som jeg sagde til dig før, at det er vigtigt, at kommunens borgere kan identificere sig med de budskaber, vi sender ud i vores bosætningsannoncer."

null

Publiceret 31 July 2014 09:01