Helle Røge (tv) mener, at annoncen blander turisme og bosætning. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Helle Røge (tv) mener, at annoncen blander turisme og bosætning. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Annonce:

Blander pærer og bolcher

SFs Helle Røge, der bor i Hornslet, opfordrer til, at kommunen ikke blander turisme og bosætning i sin annoncering og er enig i kritikken, som hun har hørt fra flere munde

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det er vigtigt at undgå at sammenblande turisme og grundsalg i vores annoncering," siger SFs byrådsmedlem Helle Røge .
"Jeg synes, det er sket på meget uheldig vis i den annonce (se tv.), der har været i Jyllands-Posten, hvor man forsøger at tiltrække nye borgere ved at fremhæve kendte seværdigheder i Ebeltoft."
Efter Helle Røges opfattelse er det at blande pærer og bolcher, selv om hun fuldt ud anerkender Ebeltofts status som gammel købstad, og den by, der måske er mest kendt i brede kredse for sine seværdigheder som Fregatten Jylland, Det Gamle Rådhus og Glasmuséet.
"Men jeg tror ikke på, at vi får mere bosætning til Syddjurs, fordi vi er så heldige at have et glasmuseum i kommunen," siger hun.

Ton rent flag

Helle Røge siger, at hun har fået forståelsen af, at den slags annoncering nu bliver stoppet.
"Det vil jeg også opfordre til, men jeg synes, det er helt okay at bruge penge på at markedsføre Syddjurs Kommune som en bosætningskommune," understreger hun.
I hendes optik vil den rigtige markedsføring ikke være at markedsføre alle byer under en fælles hat.
"Jeg tror på, at det vil give mere effekt at tage områderne hver for sig,  men også at slå på hvad vi har af gode skoler, børnehaver, vuggestuer, dagplejetilbud og idrætsfaciliteter i annoncerne."
Hun synes dog, det er et selvmål, at der i den omtalte annonce står fremhævet, at priserne på børnepasning i Syddjurs er så lave, at det giver råd til en bil mere.
"Jeg tror ikke på, at det bliver opfattet positivt alle steder, selv om jeg har set, at FI-udvalgsformand Per Zeidler (I) har slået på netop denne kendsgerning på facebook."

null

Publiceret 31 July 2014 09:08