Trænerduoen Jacob Steensgaard (bagerste række tv.) og Kim Busse (bagerste række th.) skal ikke arbejde sammen i den kommende sæson i Aastrup/Hammelev. Steensgaard har valgt at kvitte trænergerningen. Arkivfoto.

Trænerduoen Jacob Steensgaard (bagerste række tv.) og Kim Busse (bagerste række th.) skal ikke arbejde sammen i den kommende sæson i Aastrup/Hammelev. Steensgaard har valgt at kvitte trænergerningen. Arkivfoto.

Seriefodbold:

Farvel til Steensgaard i Aastrup/Hammelev

Kim Busse er blevet alene på trænerposten for det talentfulde Serie 1 mandskab, men klubben leder fortsat efter en makker

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jakob Steensgaard er ikke længere en del af trænerteamet i Aastrup/Hammelev. Efter eget ønske stoppede han ved sæsonafslutningen før sommerferien efter en årrække som spillende cheftræner i klubben.
Dermed er Kim Busse i øjeblikket alene om træningen, og forsøg på at finde en makker har hidtil ikke båret frugt.
Kim Busse er tillige formand for seniorafdelingen i Aastrup/Hammelev og vil i den kommende sæson fortsat blive sekunderet af holdleder Henrik Rasmussen på sidelinjen.
"Vi vil gerne have en træner mere tilknyttet, men det er svært at finde den rigtige som vil engagere sig tre gange pr. uge," erkender Kim Busse.
Han har dog langt fra opgivet at finde en makker, før turneringen starter først i august og har et par navne i kikkerten.
 

Forudser svær sæson

Aastrup/Hammelevs talentfulde mandskab formåede at klare sig flot i holdets første sæson i Serie 1 i foråret, men Kim Busse forudser et svært efterår i en stærkt besat række.
"Vores trup er smal og meget sårbar overfor skader, og det ser ud til, at vi kommer til at se bort fra både Frederik Smed og Laurids Taul-Madsen i efteråret. Begge bor i Aarhus som flere af vores andre spillere," fortæller Kim Busse.
Netop dette forhold gør, at træningsindsatsen ikke bliver optimal, fordi 'aarhusianerne' primært træner kun en gang om ugen.
Angriberen Nikolaj Jarsmer har valgt at prøve evnerne af i FC Djursland, men hans spillercertifikat ligger fortsat i Aastrup/Hammelev, og derfor vil han være til rådighed her, hvis han ikke er aktuel på Danmarksserieholdet i FC Djursland.
Derimod har Andreas Busse valgt at blive i Aastrup/Hammelev, selv om der også har været bud efter ham fra FC Djursland.
Kim Busse er det fædrende ophav, men han understreger, at sønnen selv beslutter, hvor han spiller.
"Det blander jeg mig ikke i. Det er Andreas eget valg."
Den mobile midtbanespiller Jonathan Henig, der læser i Aalborg, har lovet at køre hjem til alle kampe.
"Henig var en af blot to spillere, der spillede samtlige kampe på førsteholdet i foråret. Det siger noget om hans indstilling."
 
 

Bang i marken

Aastrup/Hammelev truppen har fået tilgang af målmanden Andreas Bang, der de senere år har været en del af FC Djurslands trup og også fået kampe på førsteholdet. Han har dog primært været målvogter for Grenaa IF i Jyllandsserien.
"Andreas, der er fra Aastrup/Hammelev, har fået lyst til at spille i marken, og det vil han prøve hos os," fortæller Kim Busse, som kan råde over den stærke keeper Christian Rygaard, også i den kommende sæson, og Rygaard får nu mulighed for at træne med i et større omfang end tidligere, fordi det passer jobmæssigt.
"Stig Zacher, der træner med FC Djursland, har også givet udtryk for, at han vil spille i Aastrup/Hammelev, hvis han ikke kommer med på Danmarksserieholdet," siger Kim Busse.
Lynhurtige Zacher har de senere sæsoner spillet hos Grenaa IF i Jyllandsserien.
Grenaa, som rykkede ud af Jyllandsserien, er kommet i pulje med Aastrup/Hammelev, hvor de andre lokale hold er Kolind-Perstrup og Nørager.
 

Kører på pumperne

Kim Busse har endnu ikke overblik over, om det vil lykkes at få et andethold i Serie 4 op at stå.
Holdet rykkede ud af Serie 3 i sidste sæson og måtte flere gange melde afbud, fordi der ikke var spillere nok til at stille hold.
"Vi har ingen trænere til holdet, og det er sikkert for stor en mundfuld for vores tredjehold i Serie 5 at skulle spille Serie 4. Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad vi finder på," erkender Kim Busse.
Han vedgår, at seniorfodbolden i Grenaa-området kører lidt på pumperne, fordi der simpelthen ikke er seniorspillere nok.
"Derfor er det realistisk at forvente, at både os og Grenaa i Serie 1 begge går en hård sæson i møde, og måske sammen med Nørager på forhånd er de mest oplagte kandidater til nedrykning. Nørager har også en lille trup, men er dog altid dygtige til at klare frisag, når tingene brænder på."

Publiceret 24 July 2014 11:34