Dansk Byggeri har for tredje år i træk analyseret de danske kommuners erhvervsvenlighed.

Dansk Byggeri har for tredje år i træk analyseret de danske kommuners erhvervsvenlighed.

Erhvervsvenlighed:

Norddjurs overhaler Syddjurs

I Dansk Byggeri nyeste analyse af kommunernes såkaldte erhvervsvenlighed ligger Norddjurs placeret som nummer 41 og Syddjurs umiddelbart efter som nummer 42

Af
Af Lars Norman Thomsen

Norddjurs Kommune hopper frem fra en 49. plads til 41. plads, mens Syddjurs går tilbage fra en 21. plads til en 42. plads i Dansk Byggeris nyeste undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner.
Det er tredje år i træk, at Dansk Byggeri gennemfører undersøgelsen, der i lighed med de to foregående års analyser indeholder syv temaer.
Langt de fleste statistiske oplysninger er produceret af: Danmarks Statistik, Økonomi- og Indenrigsministeriet, KL m.fl. eller hentet direkte på kommunernes hjemmesider.

Endelig er en række parametre belyst gennem et spørgeskema udsendt til kommunaldirektørerne, fremgår det af analysen.
De syv udvalgte temaer er: Byggesagsbehandling, Skatter og afgifter, Konkurrence-udsættelse af driftsopgaver, Erhvervsaffald, Udbudspolitik, Arbejdsmarked og uddannelse og Kommunale kendetegn.
Under hver enkelt tema er der foretaget en en analyse af 30 konkrete punkter som for eksempel: Dækningsafgift, Udviklingen i dækningsafgiften, Grundskyld, Indkomstskat, Arbejdsklausuler og Kædeansvar.
 

Billund topper

Den mest erhvervsvenlige kommune i 2014 er Billund Kommune. Kommunen er rykket frem fra en andenplads i sidste års analyse.

På andenpladsen kommer Vejen Kommune, som i dette års analyse efterfølges af Holbæk på en tredjeplads.

Holbæk lå sidste år nummer 43, så her er der tale om en stor forbedring. Det skyldes blandt andet, at Holbæk har fjernet dækningsafgiften.
Årets højdespringer er Odsherred, som er gået 61 pladser frem. Odsherred er gået fra plads nummer 82 til nummer 21.

Publiceret 24 July 2014 08:53