Debat:

Bosætning kræver mere end Beatles, Blå Flag og Beach Party

Af Allan Gjersbøl Jørgensen (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Beatlesfestivalen i Grenaa, tilkøbet af ekstra Blå Flag-stationer og Beach Party på Grenaa strand er alle fantastiske tiltag, som har skabt liv, turisme og købende mennesker i Grenaa og Norddjurs. Det er skønt, at Norddjurs har tydelige fyrtårne som turister bemærker og folk udenfor kommunen ønsker at besøge. Det giver god omtale og reklame for vores kommune samt penge i erhvervslivets kasser.
Som borgere, og i al fald som politikere, må vi dog ikke lulle os i søvn i den danske sommerhede og forlade os på, at vi med de nævnte tiltag og lignende kan skabe varig vækst, hvad angår arbejdspladser og bosætning. Der skal mere til, for at vores fiskemand, den lokale tøjsælger og alle de andre har nok gang i kasseapparatet i løbet af året. Norddjurs er ikke en kommune som pt. kan regne med af 75 procent af årsindkomsten kommer i tre måneder henover sommeren. Dét er måske tilfældet for Ebeltoft, men lad dem om det. Det er i Norddjurs ikke ønskeligt, at vores lokale erhvervsliv hvert år skal be' om godt vejr, i håb om at flere danske turister bliver i Danmark og måske, kun måske, vælger Norddjurs, fremfor andre steder med sommerhus, strand og shopping-muligheder.
En del af den måde, hvormed vi skaber varig vækst i arbejdspladser og bosætning er bl.a. etableringen af produktionsvirksomheder. Dette er visionen og målet med den socialdemokratiske politik. Socialdemokraterne mener ikke, at Norddjurs hverken skal drømme om eller gå efter at blive en kopi af Ebeltoft. Vi skal følge vores egen vej med tilknytning til vores historie. Den holdbare løsning på længere sigte for Norddjurs er produktion."

Publiceret 24 July 2014 14:55