Arkivfoto.

Arkivfoto.

Lægehusets fremtid i Kolind fortsat uvis

Region Midtjyllands praksisadministration håber på at få en indikation af fremtidsudsigterne i midten af august

Af
Af Lars Norman Thomsen

Praktiserende læge Niels Witts praksis i det ny lægehus i Kolind er fortsat lukket land på grund af sygdom, og spørger man til fremtiden hos Region Midtdjyllands praksisadministration får man at vide, at "der fortsat arbejdes på en normalisering" af lægesituationen i Kolind.
Før sommerferien fik alle borgere, der er tilmeldt Niels Witts praksis, besked pr. brev fra Region Midtdjylland om, at de indtil videre skulle konsultere de andre praktiserende læger i nabobyerne: Nimtofte, Ryomgård og Trustrup.
"Det gælder fortsat, så det er ikke sådan, at borgere står uden læge," understreger fuldmægtig Karin Hansen fra Region Midtjyllands praksisadministration.

Indikation i august

Karin Hansen kan ikke sige noget om, hvor tæt man er på en afklaring af lægehusets fremtid i Kolind.
"Det kan jeg simpelthen ikke, fordi det ikke er vores bord. Et lægehus er jo reelt at sammenligne med en almindelig privat virksomhed, når en læge har fået tildelt et ydernummer (det nummer, som en alment praktiserende læge får tildelt som yder for den offentlige  sygesikring som betingelse for honorarafregning med sygesikringen af Regionen, red.)," siger Karin Hansen.
"Men jeg kan sige, at vi i midten af august forventer at få en indikation af, hvordan fremtiden måske tegner sig i Kolind, men jeg vil godt understrege, at det kun er en indikation og ikke en afklaring eller normalisering, der bliver tale om."
Hun tilføjer, at Regionen fortsat arbejder intenst på at få normaliseret lægedækningen snarest muligt.
"Når vi har en endelig dato for, hvornår praksis åbner igen, vil alle patienter som er tilmeldt læge Niels Witts praksis, modtage nyt brev fra os."

Udlejer ved intet

Niels Witt rykkede pr. 1. juni 2014 klinikken fra de efterhånden utidssvarende lokaler på Fasanvej i Kolind og til Højsletvej, hvor han og det øvrige personale kunne få god plads i Iværksætterhuset. Det ejes af Henrik Nielsen, indehaver af HN Auto i Kolind.
Lokalerne er klar til indflytning, men Henrik Nielsen siger til Lokalavisen, at han ikke har talt med Niels Witt, som bor i Silkeborg.
"Jeg ved lige så lidt som alle andre, men venter naturligvis spændt på, hvad der sker," siger Henrik Nielsen.
Niels Witt købte læge Thorkild Boas praksis på Fasanvej i Kolind i 2007.  Han blev sygemeldt i det sene efterår 2013 på grund af stress.
Niels Witt har i sin praksis haft cirka 1.700 borgere. Hos Region Midtjylland bekræfter man, at normen for en lægepraksis er cirka 1.600 patienter.

Publiceret 24 July 2014 14:00