Det er sjovt at komme tæt på kalvene på Karensminde. Fire kommende landmænd? (arkivfoto).

Det er sjovt at komme tæt på kalvene på Karensminde. Fire kommende landmænd? (arkivfoto).

Koen har et dejligt yver

Der er blandt Djurslands turister en pæn interesse for at besøge et landbrug i sommerferien, fortæller man på Djurslands Landboforening. Bedsteforældre i selskab med deres børnebørn er det primære segment

Af
Af Lars Norman Thomsen

De deltagende gårde i Djursland Landboforenings åben-landbrug-koncept, Djurslandgården, oplever pæn interesse fra de djurslandske sommerferiegæster.
Fra de tre gårde med malkekvæg, som for tredje år i træk er en del af Djurslandgården, berettes om nogenlunde samme antal besøgende, som i de foregående år. Antallet af gæster har varieret fra 12 til 20 pr. gang.
"Det er et meget passende antal, når vi gerne vil nå at tale med alle," udtaler Peter Koch fra Ellely.
Hans Hjort fra Karensminde fortæller, at gæsterne generelt er positivt overrasket over, hvor godt dyrene ser ud til at have det.

Koen giver 25 kartoner mælk

Fra Mosegården fortæller Bodil Katholm, at mange besøgende er benovet over, at en ko i gennemsnit giver 25 kartoner mælk dagligt. I øvrigt fortæller Bodil Katholm om sjove oplevelser ved at lade børn grave en kartoffelplante op, for at se hvad der gemmer sig under jorden.
Fra alle tre kvæggårde berettes, at de besøgende oftest er danske sommerhusgæster - og typisk bedsteforældre med børnebørn, fortæller man hos Djurslands Landboforening.
Som noget nyt i år, er også to gårde med svinehold blevet en del af Djurslandgården. På Pilegården har man indtil nu haft åben gård en enkelt gang, og der deltog en enkelt familie, men de udtrykte til gengæld stor tilfredshed med den gennemgang af produktionen, som de havde fået, fortæller Thomas Olesen.

Publiceret 24 July 2014 11:16