Den nye musiklokalebygning ved Grenaa Gymnasium.

Den nye musiklokalebygning ved Grenaa Gymnasium.

Debat:

Norddjurs Kommune skal uddele arkitekturpris

af Jørn Juul Sørensen, Grenaa

Det skal belønnes at nogen gør sig umage og bidrager til at området tilføres udvikling og nye kvaliteter. Der har på det seneste været dygtige og modige bygherrer i Grenaa der bidrager til udvikling, fornyelse og forskønnelse af byen.
Det er sket i Åbyen, på Violskrænten med nyt plejecenter og plejeboliger. Det er sket med en ny Social- og Sundhedsskole og på det seneste med en rund science tilbygning til Handelsskolen og en ny musiklokalebygning ved Grenaa Gymnasium.
Alle er veltænkte og velproportionerede bygninger der passer flot i omgivelserne. Inde i husene er der givet plads til rumlige oplevelser, udfoldelse og et godt indeklima.
Det er vigtigt at kommunen værdsætter den slags tiltag så vi i udkanten også viser at ”vi vil og kan”. Derfor skal vi hvert år prisbelønne et byggeri eller et uderum som ved mod, betænksomhed og omhu gør en forskel.
Jeg anbefaler at kommunen 2014 uddeler årets arkitekturpris til Nye musiklokaler ved Grenaa Gymnasium tegnet af Kjaer & Richter med lokale Lars Bager som ingeniør. Den ny bygning med musiklokaler tilpasser sig områdets identitet og læner sig i et moderne udtryk op ad det gamle gymnasium tegnet af partnerne Gravers og Richter.

Publiceret 16 July 2014 07:00