Årets Jobpatruljen Østjylland, der i denne uge har besøgt virksomheder i Norddjurs og Syddjurs.

Årets Jobpatruljen Østjylland, der i denne uge har besøgt virksomheder i Norddjurs og Syddjurs.

Jobpatruljen:

Auning er en god by for unge

Virksomhederne i Auning har gode arbejdsforhold for ungarbejdere

Af
Anette Bonde

De forretningsdrivende i Auning skaller sig ud som et sted, hvor langt de fleste regler for arbejdsregler for unge under 18 år bliver overholdt. Det fortæller Mads Sørensen, frivillig koordinator på Jobpatruljen Østjylland.
"Det er med til at give de unge en god start på et langt arbejdsliv."
Jobpatruljen har i denne uge besøgt virksomheder på Djursland. På fredag kårer jobpatruljen Djurslands bedste arbejdsplads for unge, og fem ud af de syv nominerede virksomheder ligger i Auning.
”Det er rigtig lækkert at komme ud til virksomheder, der selv gør meget for at forklare de unge om deres rettigheder på arbejdsmarkedet. Mange unge har aldrig snakket om rettigheder, pligter og arbejdsforhold før de møder jobpatruljen.”

Positive skemaer fra Auning

Jobpatruljen tager rundt og møder de unge på deres arbejdsplads og får en snak om, hvad man skal være opmærksom på som ung i fritidsjob. Samtidig udfylder jobpatruljens frivillige sammen med de unge et skema, hvor arbejdsforholdende noteres, og det var her bunken med positive skemaer fra Auning var bemærkelsesværdig.
"Det er desværre langt fra alle arbejdspladser der er lige så opmærksom på at overholde de gældende regler, for unge under 18 i arbejde. Jobpatruljen ser desværre at flere end sidste år ikke har en kontrakt", fortæller Mads Sørensen.
Frederikke, der også er frivillig i Jobpatruljen, oplyser, at den regel der bliver brudt mest, er det antal timer de unge maksimalt må arbejde på en vagt. Desuden er der i år flere end sidste år, der ikke har en kontrakt.
"Når det kommer til at overholde reglerne, er det selvfølgelig arbejdsgiveren der er ansvarlig for dette. Men Jobpatruljen opfordre forældrene til de unge, at snakke med dem om hvad de oplever på arbejde, såsom ansættelseskontrakt, udsendelse af vagtplaner, tunge løft og brug af maskiner."

Hvis der er tvivl om de lovpligtige regler, samt overenskomster, kan dette ses i Jobguiden på jobpatruljen.dk

Publiceret 16 July 2014 18:00