Fremtidens Djursland ifølge Bente Hedegaard

Bente Hedegaard (S) har leveret ugens leder om Fremtidens Djursland i Lokalavisen Norddjurs og Adresseavisen Syddjurs

Af
Af Bente Hedegaard (S)

kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs

Der er i øjeblikket vandring fra land til by. Alle analyser tyder på, at flere og flere vil søge mod byerne.
Jeg synes at Djursland er alt for skøn til at samme tendens skal præge os i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi tydeliggør, hvorfor det er attraktivt at bo på Djursland. Og jeg er ikke i tvivl – det er Danmarks dejligste område.
Når borgere vælger bo-sted skal der være nogle åbenlyse fordele. Vi skal derfor som Djurslands kommuner formå at markedsføre disse åbenlyse fordele.
Sat op imod de store byer (f.eks. Århus) kan vi markedsføre os med en unik natur, en stilhed, der ikke kan opleves i storbyen. Der er tryghed, sammenhold, fællesskab, nærhed, nabohjælp, rummelige børnehaver, vuggestuer og dagplejere. Der er skoler, ungdomsuddannelser og en politik, der udvikler lokalområderne. Der er gennemført en ældrebolig-handleplan, som danner fantastiske rammer for vores ældre.
Hvad vil du vælge for dine børn, dig selv og dine ældre? Jeg er ikke i tvivl. Hvad skal vi leve af?

Djursland skal fortsat være et attraktivt sted at etablere virksomhed. Vi er kendt for at have mange iværksættere – og ja tak, vi skal fortsat skabe rigtig gode vilkår for iværksættere.
Det viser sig også, at mange at disse virksomheder vokser sig store med tiden. Det kræver bl.a. at infrastrukturen er i orden. Der skal være en lynhurtig netadgang og etableringsomkostninger, der er så lave, så alle kan være med.
Pengeinstitutter og kreditforeninger har et KÆMPE ansvar for at Djursland udvikler sig i den rigtige retning. Så kom nu på banen og sørg for at skabe mulighed for vækst på Djursland. I skal altså om nogen trække i ”villighedstøjet” og se muligheder fremfor begrænsninger, når de mange innovative ildsjæle ønsker lån til etablering af virksomhed, udbygning af virksomhed, huskøb og realisering af spændende og nye tiltag.
I kan være med til at gøre drømme til virkelighed og dermed skabe yderligere vækst.

Jeg kunne ønske mig et Djursland der intensivt fokuserer på genanvendelse. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver et at de største vækstpotentialer i fremtiden. Og jeg ser gerne at Djursland er allerforrest.
Vi skal skabe virksomheder, der udnytter muligheden for at være helt fremme i det kapløb, der vil blive for at være bedst til genanvendelse fra vores store forbrugssamfund. Det kan både skabe beskæftigelse og er nyttigt for vores klima og miljø. To fluer med et smæk – det er ik' så ring' endda.

Og så er vi endda så heldige, at have en dybvandshavn, som mange misunder os. Det betyder hurtig og nem fragt til og fra området. Jeg er meget optaget af den mulighed, vores kyststrækning også byder på. Flere steder er det muligt med tangdyrkning – og det er helt utroligt, hvad tang bruges til. Et virkelig spændende tiltag med jobperspektiver.

Og så er og vil turisme også være en vækstmotor på Djursland. Vi skal have blik for kommende turister – f.eks. kinesere, der elsker eventyr og er fascineret af miniature. Mulighedernes Djursland – her vil jeg bo.
 

Publiceret 16 July 2014 09:15