Khalil Faizi går til FC Djursland

FC Djursland henter forstærkning hos FC Nordsjællands talentfabrik

Fra danmarksmester til danmarksserie. Det er i korte træk turen, som den afghansk-fødte 20-årige Grenå-dreng Khalil Faizi har taget. Khalil, der var topscorer for FC Nordsjællands U19 danmarksmestre i 2013, bliver i FC Djursland forenet med holdkammerater fra barndomsklubben Åstrup-Hammelev IF.
”Jeg fik desværre ikke seniorkontrakt med FC Nordsjælland efter danmarksmesterskabet, og sidste sæson gik slet ikke, som jeg havde håbet med næsten ingen spilletid i først Lyngby og siden Birkerød. Så nu glæder jeg mig til at få ro på, finde lysten til fodbold igen og starte forfra hjemme i Grenå, hvor jeg kender en masse, og min familie bor.”
Sådan lyder forklaringen fra Khalil Faizi på spørgsmålet om, hvorfor han veksler kontraktfodbold og drømmen om det professionelle fodboldliv med en tur i danmarksserien på et hold, der kun hentede en sejr i sidste sæson.

Djursland som springbræt

Nederlagsstemning mærker man imidlertid ikke noget til, mener Khalil, og han forventer, at der kommer andre boller på suppen i den kommende sæson:
”Jeg har trænet med et par gange, og jeg synes, at både stemningen og niveauet i truppen er rigtigt godt. Så vi skal nok komme til at score mål og vinde kampe, måske kan vi endda rykke op. Det, tror jeg ikke, er umuligt,” vurderer han.
Et andet formål med at vende hjem til Grenå er at få fodbold-livet til at hænge sammen med en uddannelse, når Khalil begynder på HF efter sommerferien.
”Men hvis det kommer til at gå godt for mig i FC Djursland, er jeg klar til at tage springet videre til en større klub på et senere tidspunkt”, siger Khalil, der kom til Brøndby IF som 15-årig efter at være blevet spottet i en træningskamp for Åstrup-Hammelev, hvor han bl.a. spillede sammen med haj-backen Jesper Sørensen.

Kommer med X-factor

Ifølge cheftræner Jesper Borup, der også trænede Khalil i ungdomsrækkerne, kommer Khalil med det uventede, som kan afgørefodboldkampe:
”Khalil er den type spiller, som laver en tunnel på en modstander på baglinjen og løber ind og scorer. Han tager chancer, og nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke. Men han bidrager med det uventede, som skal til, og som vi nok manglede i sidste sæson. Det kan være x-factoren.”
Khalil kom til Danmark med sin familie som otte-årig og er vokset op i Grenå som en blandt flere fodbold-brødre. Fx spiller hans bror Jamil på U19-holdet i Brøndby IF, mens en anden bror, Jalil, i sidste sæson huserede på FC Djursland U19-hold.

Publiceret 08 July 2014 12:00