Ifølge Peter Lading Sørensen, direktør i Sparekassen Djursland, er denne sparekasse med sine 50 ansatte og 13-15.000 kunder én af de mindste størrelser, der kan begå sig på finansmarkedet i dag.

Ifølge Peter Lading Sørensen, direktør i Sparekassen Djursland, er denne sparekasse med sine 50 ansatte og 13-15.000 kunder én af de mindste størrelser, der kan begå sig på finansmarkedet i dag.

Sparekasse-fusion på Mols samles i filial i Knebel

Den trængte Vistoft Sparekasse fusionerer med Sparekassen Djursland og garanterne har igen adgang til deres indskud

Af
Anette Bonde

Vistoft Sparekasse har i flere år haft pæne overskud, men på grund af et påbud fra Finanstilsynet om øget solvens går den ikke længere. I marts i år kom sparekassen under skærpet tilsyn, og garanternes penge blev indefrosset. Nu frigives de igen, idet sparekassen fusionerer med den noget større Sparekassen Djursland.
Fusionen forventes endelig godkendt 14. august med tilbagevirkende kraft til 30. juni, som er den officielle dato .
Rent praktisk flytter Sparekassen Djursland fra sine lokaler i Grønfeld til Vistoft Sparekasses noget større lokaler i Knebel, og personalet flytter med.
Direktør i Sparekassen Djursland Peter Lading Sørensen understreger, at det ikke er tanken at der skal ske afskedigelser.

Strammere krav

I en pressemeddelelse på de to sparekassers respektive hjemmesider forklares fusionen med myndighedernes strammere krav til solvens, kreditgivning og nedskrivninger. Dette kan Sparekassen Djursland bedre løfte end Vistoft Sparekasse. Peter Lading Sørensen oplyser, at der i Sparekassen Djursland er omkring 50 ansatte, mens Vistoft Sparekasse skal holde alle bolde i luften med fire-fem ansatte.
"Vi med 50 ansatte og 13-14.000 kunder er efterhånden én af de mindste størrelser, der kan klare sig i de kommende år. Det kræver mange ressourcer og en vis størrelse at leve op til alle forpligtelserne i EU's krav, som finanstilsynet jo er sat til at administrere."

"Ikke så slemt"

Han ser fusionen som en styrkelse af sparekassen, også selv om Finanstilsynet i marts vurderede, at en høj andel af kunderne i Vistoft Sparekasse er svage kunder. Det afskrækker ham ikke.
"Det er ikke så slemt som det ser ud. Folk har gode jobs og betaler og passer deres ting, men i og med at der er sket et prisfald på fast ejendom overalt - og Mols er kraftigt ramt - så er mange huse belånt helt op. Sparekassen Djursland har flere ressourcer til at styre det i land."
Peter Lading Sørensen finder det positivt, at der ikke er store projektfinansieringer eller store erhvervsspekulanter i kundekredsen.
"Det er bare almindelige private, der har lånt lidt rigeligt i forhold til husets værdi i dag."

En god forretning

Han regner med, at fusionen på den korte bane vil koste Sparekassen Djursland lidt penge, men at det i løbet af nogle år vil blive en god forretning.
"Det passer os godt geografisk at få filial i Knebel, og det passer os fint at blive Mols' sparekasse."
I dag, tirsdag eftermiddag, er der møde om praktiske forhold som personale, åbningstider med mere. Peter Lading Sørensen regner med, at der fortsat vil være åbent hver dag.

"Den bedste løsning"

Direktør i Vistoft Sparekasse Mona Thomassen fortsætter indtil videre i sparekassen for at hjælpe i overgangsfasen. Hun er glad for, at det er endt som det er.
"Det her er den bedste løsning. Kunderne kommer ikke til at mærke den store forskel, og de to sparekasser har meget den samme holdning, nemlig at være tættere på kunderne. Samtidig styrkes sparekassen jo ved at Agri-Egens Sparekasse nedlægges."
Hvad den 62-årige direktør skal lave, når hun forlader sparekassen ved hun endnu ikke.
"Jeg har de sidste mange år haft dobbelt arbejde med 60-70 timer om ugen, så jeg har arbejdet min kvote. Men jeg ved ikke, om jeg helt kan slippe arbejdslivet."

Alle de nuværende cirka 600 garanter i Vistoft Sparekasse får tilbudt at blive garanter i Sparekassen Djursland mod et minimumsindskud på 5000 kroner og dermed blive Ekstra-kunder med de muligheder og fordele, det giver.

Publiceret 01 July 2014 16:00