Debat:

Oprydning efter cykelløb

Af Chres Christensen, Vestergade, Ryomgård

Overskriften henviser til et indlæg i lokalavisen 17 juni. 2014, hvor de pågældende mener Syddjurs kommune er forpligtiget til at rydde op efter cykelløb. Det er cykelklubben der skal rydde op efter løbet og det er afsluttet i denne uge.
Jeg vil indvende følgende i sagen. Jeg har samlet affald på begge cykelruter og fundet 2 drikkedunke og 48 geltuber/energibar emballage. Det undrer mig at der på en enkelt mark er fundet så meget som på det indsendte foto og jeg har ikke kunnet finde den omtalte mark med kreaturer på de nævnte cykelruter, endvidere er det ikke alt på fotoet der er fra cykelløbet, plastflasker med skruelåg og brikker med sugerør bruges ikke af cykelryttere, når de kører løb.
Jeg beklager at der er efterladt affald, men efter min udregning drejer det sig om få ryttere som ikke efterkommer det som alle felter får at vide inden de får lov at starte ”der må ikke smides affald på ruten, kun i drop zonen”, det drejer sig om 5% af de ca.300 startende ryttere som af forskellige grunde ikke efterkommer anvisningerne, det må og skal der rettet op på i fremtiden. Jeg har forslag om flere og længere drop zoner og med tydelige skilte op start og slut af zonerne, specielle lommer i cykeltrøjerne, da en geltube er en meget fedtet ting.
At tunge landbrugsmaskiner og biler bliver tvunget ud i rabatten bør ikke kunne forekomme og minimeres rutens første del er ensrettet, køretøjer som ser et felt nærme sig, skal ikke trække ud i den bløde rabat, hvis de blot nedsætter farten eller standser helt op skal rytterne nok køre uden om. At ruten er ensrettet en hel dag er ikke rigtigt, den bliver ensrettet fra kl.07 morgen og bliver nedlagt ved kl.15-16 Med min indsigt i landbrug mener jeg, det er sjældent man kan starte mejetærskeren før efter kl.10, men man fortsætter gerne til det bliver mørkt/duggen falder.
Angående de lokale næringsdrivende og deres indtjening, vil jeg komme med en påstand, den er overvejende positiv, se blot på de mange ryttere og deres familier som overnatter i området. Til næste år afholdes der Danske mesterskaber på ruter i nær/lokalområdet, det vil virkelig få Syddjurs på Danmarkskortet og give indtjening.

Publiceret 26 June 2014 10:26