Modelfoto.

Modelfoto.

Debat Syddjurs:

Hvem mon sviner mest? Cykelryttere, bilister eller eller folk på gåben?

Af Chres Christensen, Vestergade, Ryomgård:

"Jeg har været ude og samle affald efter CK Djurs har afholdt cykelløb. Til dette havde jeg medbragt 2 affaldsposer, en til cykelrytternes affald og en til det affald jeg vidste ville være i rabatten/grøftekanten. Den til rytternes affald blev halvfuld, men den til det øvrige affald var alt for lille, og jeg må indrømme allerede efter få kilometer.

På ruten som var på cirka 30 kilometer/2 ruter, gav jeg op og tog kun det mest farlige affald, som er øl og sodavandsdåser. Disse dåser bliver til flere, når rabatten bliver slået, sådan en dåse kan nemt blive til flere stykker, når den har været igennem slagleklipperen.

Hvis kommunen mangler nyttejob, er dette oplagt, at samle dåser umiddelbart før klipning, det er et samfundsnyttigt arbejde og foregår i naturen, de pågældende får motion, og så er der penge i det. Min erfaring efter min tur er, at cirka hver 10. dåse er en med pant, blot skal den samles op, inden slåmaskinen kommer.

Der ligger helt utroligt meget forskelligt affald ud over de nævnte, engangsmad emballage og bestik, papkasser, plastflasker af enhver art, glasflasker, affald fra biler som ventilatorremme, dele fra lygter, kofangere og diverse metaldele, der findes også meget papir med tekst  og mange gange interessant tekst, så prøv at gå eller cykle en tur."

Publiceret 26 June 2014 13:30