Debat:

Dansk Folkeparti blæser med mel i munden

Af Leif Lahn Jensen, medlem af Folketinget for SocialdemokratietHer i avisen kan man læse Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen beskylde regeringen for ikke at have gjort en forskel siden valget. Jeg vil da gerne opfriske Kvist Hansens hukommelse og blot nævne, at vi har igangsat en massiv indsats mod social dumping, afskaffet fradraget til de private sundhedsforsikringer, så pladsen i køen ikke afhænger af pengepungen, og vi har sat så meget gang i hjulene, at vi i dag har den laveste arbejdsløshed i fire år. Det er eksempler, jeg er stolte af
Kvist Hansen slutter sine faktaløse beskyldninger af med at kalde mig sølle, fordi jeg siger sandheden: nemlig at Dansk Folkeparti både vil blæse og have mel i munden. For på den ene side lover Dansk Folkeparti vælgerne guld og grønne skove. Siden valget har de lovet gaver for mere end 40 milliarder kroner. Og Thulesen Dahl vil have vækst i den offentlige sektor.
Men her bliver det lidt for smart. For på den anden side peger Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti på Lars Løkke som statsminister. Og Thulesen Dahl er helt åben omkring, at de ikke vil stille ultimative politiske krav til Løkke og Venstre. Det kommer til at betyde, at en stemme på Dansk Folkeparti er en stemme på Løkke og hans planer om nulvækst.
Nulvækst vil betyde 33.000 færre offentlige ansatte. Og så kan man spekulere i, om den blå blok vil have færre pædagoger, politibetjente eller SOSU-assistenter, for de vil ikke svare på det. Indtil de gør det, kan man blot konstatere, at Dansk Folkeparti både blæser og har mel i munden. Vi kan vist alle forestille os det frygtelige rod, det vil resultere i. Hvis der er noget, som er sølle, så er det dét.

Publiceret 26 June 2014 17:00