Arkivfoto

Arkivfoto

Balletstjerner er vilde med Møllerup Gods

Møllerup Gods gør klar til det helt store indryk til Verdensballettens forestilling

Af
Af Martin Schultz

Arrangørerne af Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods fredag 11. juli gør sig klar til et endnu større rykind end besøget sidste år.
Da fik blandt andet det flotte sommervejr og regentparrets medvirken tilskuerne til at strømme til for at opleve balletstjernerne fra The Royal Ballet of Londonoptræde sammen med blandt andet den unge engelske violin-superstar Charlie Siem.
Med 1250 tilskuere på Møllerups ridebane kunne godsejer Anne Sophie Gamborg melde udsolgt til arrangementet.
”I år vil vi være på den sikre side og forbereder os på omkring 1500 tilskuere. Det er tredje år, at Verdensballetten gæster Møllerup og vi kan mærke, at interessen for arrangementet er stigende,” siger Anne Sophie Gamborg.

Balletstjerner på hesteryg

Verdensballettens turné i Danmark varer godt en uge, men fridagen har balletstjernerne tænkt sig at tilbringe på Møllerup Gods.
Verdensballettens første optræden er på Gavnø Slot ved Næstved og dagen efter går det løs på Møllerup Gods.
”Men hele holdet har en fridag inden de skal optræde i Kulturhuset i Blokhus og ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, og den fridag vil de gerne tilbringe her på Møllerup. Også sidste år nød de fridagen her og kom blandt ud at ride i vores smukke natur på godsets heste,” fortæller Anne Sophie Gamborg.
”I år vil vi måske vise dem nogle af seværdighederne i vores område,” siger Anne Sophie Gamborg.

Picnic kurve med lækkerier af lokale råvarer

Verdensballettens besøg på Møllerup er ved at finde sin form og som de foregående år åbnes godsets parkanlæg allerede fra om eftermiddagen for at gæsterne kan indtage deres medbragte eller til lejligheden indkøbte picnickurv fra SuperBest i Rønde med proviant tilvirket af lokale råvarer.
I kurven indgår blandt andet kød af Skovkvæg fra Mols Bjerge og en fasanspegepølse, som er lavet af fasaner, opdrættet og skudt på Møllerup Gods.
Også den historiske rundvisning bliver igen i år gennemført for alle interesserede kl. 17 inden aftenens forestilling.
Sidste år viste historiker Vilfred Friborg Hansen rundt, men i år bliver det middelalderarkæologen og forfatteren Rikke Olsen fra Nationalmuseet, som vil stå for godt en halv times rundvisning på Møllerup Gods.
Rundvisningen har fået støtte fra Nationalpark Mols Bjerge og er derfor gratis at deltage i.

Verdensballetten


Fredag 11. juli kl. 20.00 på Møllerup Gods
Billetter købes på www.billet.dk

Publiceret 22 June 2014 13:09