Tekstil- og smykkedesigner Kirsten Løser, maler og skulptør og galleriejer Lisbeth Graae, og Pistacie-indehaver Annette Juul Steen (i liggestolen) har fået ideen til Mols KulTour’en med særlige event-weekends. Pressefoto

Tekstil- og smykkedesigner Kirsten Løser, maler og skulptør og galleriejer Lisbeth Graae, og Pistacie-indehaver Annette Juul Steen (i liggestolen) har fået ideen til Mols KulTour’en med særlige event-weekends. Pressefoto

Kul på MolsKulTour’en

Tre kvinder tager initiativ til en kulturens Tour de Mols

Af
Af Martin Schultz

?Et nyt projekt ser dagens lys i weekenden 21. og 22. juni, når en event-weekend sætter gang i MolsKulTouren, som skal vise vejen til nogle af de spændende steder der findes på Mols.
“Vi vil gerne vise vej til butikker, gallerier, værksteder, spisesteder og selvfølgelig de mange seværdigheder, som området kan byde på,” siger Kirstens Löser, som driver butikken La Vie Bohème i Agri. Sammen med Lisbeth Graae fra Galleri Babette i Knebelbro og Annette Juul Steen fra butikken Pistacien i Bjødstrup er hun gået sammen om projektet, som via hjemmesiden molskultour.dk binder de forskellige typer erhverv og den smukke natur sammen og skal gøre det nemmere for turisterne at finde de små perler, somområdet kan lokke med.
På molskultour.dk finder man en kort præsentation af de deltagende steder samt et link til de respektive hjemmesider, og der er foreløbig udarbejdet fire naturskønne ruter, som guider turisterne på en “Tour de Mols” til de forskellige steder.

Særlige event-weekends

De tre initiativtagere er enige om, at de alt for ofte oplever, at folk kommer tilfældigt forbi eller stort set ikke aner, hvor de kan få en kop kaffe eller spise en frokost.
“Derfor er alle ruter en skøn blanding af kultur, shopping, spisesteder og seværdigheder, så alle behov bliver dækket,” fortæller Kirsten Löser.
En del af konceptet er også, at der to til tre gange om året bliver holdt en event-weekend, hvor nogle af de deltagende steder arrangerer noget særligt eller lokker med gode tilbud. Af særlig arrangementer den kommende weekend kan nævnes:
- Galleri Babette holder fernisering på maleri og keramik
- Mols Kafferisteri viser hvordan kaffen ristes og byder på smagsprøver
- La Vie Bohème holder Garden Tea Room i den gamle landbohave med kunst af Lisbeth Graae og Adam Becher
- Pistacien inviterer til Åben Have på den 15.000 kvm store grund, som er opdelt i spændende mindre haver
- Facetten viser olie- og acrylmalerier og gi'r smagsprøver.

Publiceret 19 June 2014 10:29