Selveste bagermester Benny Vand i skikkelse af Ann Bødker i Kolind Revyens absolutte ørehænger - “Benny Vand, sikken en mand, nam nam”. Foto: Lars Norman Thomsen.

Selveste bagermester Benny Vand i skikkelse af Ann Bødker i Kolind Revyens absolutte ørehænger - “Benny Vand, sikken en mand, nam nam”. Foto: Lars Norman Thomsen.

Fotogalleri:

“Benny Vand, sikken en mand, nam nam”

Årets Kolind Revy tog kegler, ikke mindst for sine fine sangnumre

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kolind ville aldrig blive den samme by igen, hvis den årlige revy i Byhallen blev pillet af plakaten.
Kolind Revyen, som traditionelt afslutter byfesten, er forlængst blevet et samlingspunkt for mange mennesker, både uge og gamle, en lokal kulturbærer, der med satire, grin, gags og sjove påfund hudfletter årets gang i Lidenlund, og altid med tilpas kant uden, at det bliver plat og udvikler sig til de flade panders parade.
Hvis en eller anden blandt publikum ikke kan klare mosten eller se det sjove i revyholdets venlige spanking af episoder og personer, er forklaringen bare den enkle, at vedkommende har glemt kunsten at kunne grine af sig selv.

Stærke sange

Ved lørdagens premiere var revyholdet uden faste skuespillernotabiliteter som Mads Berg og Anders Lund, der i mange år ellers har været revyens faste hjørnestolper og garanter for en række crazy-komiske indslag. I stedet debuterede Lars HP Petersen, og han klarede opgaven med bravour.
Kegler tog han ikke mindst udklædt som Dronning Margrethe i revyens hyldestsang til kvinden bag Ruths Blomster, Ruth Nymann Nielsen, der trods det, at hun er nået til skelsår og alder, ufortrødent fortsætter med at drive blomsterbutik i bymidten.
Netop sangene stod stærkt i dette års revy med Ann Bødker som den udfarende kraft, og hende med touchet til at få en sang ud over rampen, så den fænger.
Der er tradition for en ørehænger i Kolind Revyen.
I år var det sangen til byens bager Benny Vand, der i 2013 var bannerfører for, at han og personalet besluttede sig for at drive bagerbutikken videre i fællesskab.
"Benny Vand, sikken en mand, nam nam."
Den kommer han til at lytte til længe, hvis han viser sig i butikken.

Mathiesen, Bille og Wistoft

Revyens mest veltunede og velkomponerede nummer var sangen om de tre kombattanter i borgmesterstriden efter Kommunalvalget sidste år: den sønderskudte Jesper Mathiesen (Ann Bødker), den detroniserede Kirstine Bille (Mette Krogh) og Kolinds egen sejrherre Claus Wistoft (Kasper Kolstrup Møller). Velskrevet tekst, fint samspil, et rigtigt revynummer, når det er bedst.
 

Fire hatte

Vi giver fire revyhattte ud af fem mulige til årets lokarevy og ser allerede frem til 2015-udgaven.

Publiceret 17 June 2014 16:36