Peter Pedersen er uddannet UEFA/DBU P-licenstræner, der er den højste i Europa.

Peter Pedersen er uddannet UEFA/DBU P-licenstræner, der er den højste i Europa.

FC Djurslands sportschef skifter til Skanderborg

Peter Pedersen skal stå for talentudvikling i FC Skanderborg, der nu mærker flere positive effekter af succes

Af
Ar Erland Rasmussen

FC Skanderborg henter en trænerkapacitet til klubben som ny U19-træner pr. 1. august. Det er Peter Pedersen, som kommer fra en stilling som sportschef i FC Djursland og med Europas højeste trænerlicens i bagagen.
Ungdomskonsulent Jesper Støvring er ikke bleg for at betegne ansættelsen af Peter Pedersen som ny cheftræner for Skanderborg U19-hold som lidt af et scoop.
Foruden at komme til Skanderborg fra en stilling som sportschef i 2. divisionsklubben FC Djursland medbringer Peter Pedersen tillige en gedigen portion erfaring som blandt andet ungdomstræner for AGF og Randers.

Kniber os i armen

Men hvordan kan FC Skanderborg tiltrække en træner med Peter Pedersens omfangsrige CV. I den forbindelse røber Jesper Støvring, at Peter Pedersen selv har henvendt sig og vist interesse for en position i klubben.
"Vi kniber da også os selv i armen. Men det er blevet bemærket rundt i landet, at der sker meget i FC Skanderborg," siger Jesper Støvring.
Dermed henviser han til kåringen som årets breddeklub, det hårde arbejde siden fusionen med at rykke frem i både ungdoms- og seniorrækkerne og senest T-licensen fra DBU, som kun 45 klubber i landet inklusiv superligaklubberne har.
"Jeg tror, der er mange ting, der er blevet lettere, efter den seneste tids succes i klubben, men det betyder jo heller ikke, at vi kan hvile på laurbærrene," konstaterer Jesper Støvring.
Peter Pedersen, der i øvrigt stammer fra Hørning, afløser i øvrigt efter aftale Klaus Ringquist på trænerposten for U19. Klaus Ringquist vil få en ny post i FC Skanderborg.

Et kvalitetsløft

Aftalen giver ifølge Jesper Støvring klubbens ungdomsafdeling et kvalitetsløft.
"Med ansættelsen af Peter får vi muligheden for at give udviklingen af vores ungdomsspillere et endnu større kvalitetsløft. FC Skanderborgs ungdomsafdeling er netop blevet tildelt T-licens af DBU som anerkendelse af det store talentarbejde, vi har lavet i klubben gennem de seneste år. Med Peters tiltrædelse bliver det arbejde understøttet på fornem vis," fortæller Jesper Støvring.
Foruden erfaring som cheftræner fra Randers' og AGF's ynglingeliga har Peter Pedersen også cheftrænererfaring fra den bedste kvinderække i både Danmark og Norge, ligesom han også har været tilknyttet selveste Rosenborg som kampanalytiker.
"Peters hidtidige karriere har vist, at han er dygtig til at håndtere de unge spillere både teknisk, taktisk og mandskabsmæssigt. Derfor kan klubbens spillere se frem til en helt unik sparring, når den nye sæson går i gang," lyder det fra Jesper Støvring.

Publiceret 17 June 2014 11:36