Ulrik Bach i sin yndlingssofa, som han har stillet i caféen efter at den blev til overs i privaten.

Ulrik Bach i sin yndlingssofa, som han har stillet i caféen efter at den blev til overs i privaten.

Handelsstandsformand:

“Kæmpe plus med sammenlægning”

Handelsstandsforeningen i Allingåbro søger mage

Af
Anette Bonde

Når medlemmerne af Allingåbro Handelsstandsforening i dag holder møde, behøver man ikke at finde ekstra stole. Den nuværende formand Ulrik Bach, Bacheriet, kan huske, at der i 2005, da han kom med, var 10-12 deltagere til møderne. I dag er der tre-fire. Det skyldes, at butikker i Allingåbro er lukket, folk er blevet ældre, og ingen nye er kommet til når de har sluppet tøjlerne.
Selv om der er cirka 30 medlemmer af foreningen kommer der heller ikke rigtig nogen til generalforsamlingerne. Derfor har foreningen rettet henvendelse til Allingåbro Haandværker og Borgerforening og foreslået en sammenlægning.
“Det har vi talt om længe. Vi er ved at være udtømte - vi kan ikke sidde tre-fire mennesker og lave alle opgaver. ”

Vil gerne køre videre

Ulrik Bach vil gerne bevare de arrangementer, handelsstandsforeningen står for. Det er vinterens revyfest, morgenbanko til heksefesten, opgaverne ved havnefesten samt diverse mindre arrangementer.
“Vi vil gerne køre videre i samarbejde med andre, så det hele ikke dør helt hen. Tiden mangler, når vi er helt nede på fire personer.”
Ulrik Bach ser derfor en sammenlægning som et kæmpe plus.
“Der er gode kræfter begge steder, så vi kan give hinanden et boost.”

Øget bosætning

Ulrik Bach tror ikke, der vil komme ret mange flere butikker i Allingåbro end der er i dag. Selv om den øgede interesse for kvalitet og specialvarer hos familien Danmark, måske vil manifestere sig i flere specialbutikker, tvivler han på, at det bliver Allingåbro, de vil slå sig ned i. Men der er under alle omstændigheder potentiale til mere aktivitet i byen.
“Det bliver aldrig som i de gode gamle dage, derfor er vi nødt til at tænke nyt og skabe et nyt ansigt udadtil - det er andre ting der sælger, end for tre-fire år siden. Men der har i flere år været tilflytning til byen, og man kan håbe på øget bosætning, når Sdr. Borup-hængslet ved Assentoft åbner.”

Glasparti i caféen

Selv har han planer om at gøre mere ud af den café, der hører til bagerforretningen. Det kunne være i form af et glasparti ud mod vejen og ind mod butikken og ved at kræse for sommerturisterne og de lokale med milkshake, softice og stort ta'selv kagebord hver weekend.
Han har i øvrigt allerede et stående tilbud til byens ældre med en café tirsdag og torsdag formiddag med kaffe, kage, kortspil, aviser og blade.

Publiceret 13 June 2014 08:00