Der er konstant fokus på at træne de hurtige bevægelser på Brazil Football College. 20 håbefulde unge får deres ilddåb lørdag. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Der er konstant fokus på at træne de hurtige bevægelser på Brazil Football College. 20 håbefulde unge får deres ilddåb lørdag. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Ny 'brasilianere' klar til første fodboldtest

De omtrent 20 unge, der efter sommerferien er indskrevet på Brazil Football College i Grenaa, mødes til try-out lørdag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Brasilien er centrum for hele verdens opmærksomhed de kommende fire uger - både for det gode og det grimme.
Til det gode hører naturligvis verdensmesterskaberne for landshold i fodbold, som startede torsdag aften, hvor Brasilien uden at imponere vandt 3-1 over Kroatien, blandt andet på et forkert dømt straffespark.
Sejren har naturligvis fået fodboldfeberen til at stige til over 41 i det fodboldglade land.
Brasiliansk glæde bliver der også lejlighed til at bivåne lørdag i Grenaa, når de kommende omtrent 20 unge på Brazil Football College skal møde ind til en brasiliansk try-out, hvor deres fodboldevner testes.
"Spillerne kommer fra hele landet og flytter til Grenaa for at få en pakke med professionelle brasilianske trænere, der med 4 træningspas i skoletiden knækker koden til, hvordan brasserne formår at spille seværdigt fodbold i en resultatorienteret fodboldverden," lyder det fra projektleder Søren Hansen fra Vid Djurs Gymnasier.
Udover træningen får spillerne Brasilien ind under huden i skoletiden, når de går på den særlige Brasilien-linje på Vid Gymnasier, hvor de lærer om landets kultur, samfundsforhold, økonomi og som det eneste sted i landet kan blive undervist i portugisisk.
Lørdagens program består af et informationsmøde på kostskolen, hvor de unge skal bo, og efterfølgende er der træning på Grenaa Idrætscenter mellem klokken 13.30-15.30.

Publiceret 13 June 2014 10:00