Auning kunne trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret mod Nørager 2. pinsedag. Arkivfoto.

Auning kunne trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret mod Nørager 2. pinsedag. Arkivfoto.

Seriefodbold:

Yngling reddede Bytoft på målstregen

På et mål af Nikolaj Hougaard vandt Auning lokalopgøret 2. pinsedag over Nørager i Serie 1, og dermed undgik lokalpolitiker Tom Bytoft at "vise kinder"

Af
Af Lars Norman Thomsen

Auning sikrede sig sæsonens blot anden sejr i Serie 1, da holdet 2. pinsedag vandt lokalopgøret på Auning Stadion mod Nørager med 1-0 (0-0).
På forhånd var resultatet af opgøret omgærdet af stor interesse, fordi lokalpolitikeren Tom Bytoft havde lovet at løbe over banen i bar røv, hvis hjemmeholdet tabte kampen.
Denne oplevelse slap både han, spillere og publikum for.
Nørager var forhåndsfavoritter, men atter demonstrerede holdet sin manglende evne til at score.
"Vi havde chancer til 2-3 mål før pausen, men vi er bare ikke kyniske nok, når mulighederne byder sig," siger Nøragers cheftræner Allan Haslund.
"Retfærdighedsvis skal jeg være den første til at indrømme, at vi også måtte love for Lasse Pedersen i målet. Han reddede os flere gange, hvor vi mistede koncentrationen og gav Auning unødvendige chancer," tilføjer Haslund.
"Nørager var dominerende før pausen, mens vi var bedre med i anden halvleg, hvor vi godt kunne have scoret mere end det ene mål," supplerer Aunings cheftræner Kasper Eriksen.
 

Scoring efter hjørnespark

Den forløsende scoring kom med små 20 minutter igen.
Den unge midtstopper Nikolaj Hougaard, endnu kun U19 spiller, dukkede op omkring det lille målfelt ved et hjørnespark og headede bolden i mål.
"Flot af Nikolaj. Målet var hans første som seniorspiller og hvilket et. Efter kampen kårede medspillerne ham til Kampens Spiller, men han var dog beskeden nok til ikke at stemme på sig selv," fortæller Kasper Eriksen.
"Jeg mener, vi snorksov ved målet. Vi skal kunne forhindre en scoring på hjørnespark, der bliver scoret fra kanten af det lille målfelt," siger Allan Haslund.
Unge Hougaard dannede midterforsvaret hos Auning sammen med rutinerede Bobby Brix.
"Denne opgave løste han perfekt, selv om Nørager tydeligvis forsøgte at lægge pres på ham," roser Kasper Eriksen.
Auning var uden Mads Møller og Mogens Laursen.
 

Giver selvtillid

Sejren kastede lidt af selvtillid af sig til det ellers nederlagsplagede Auning mandskab.
"Vi kan bruge sådan en sejr til noget. Kampen viste at kan vi stille op i nogenlunde stærkeste opstilling, har vi gode muligheder for at klare os godt, når vi efter sommerferien skal spille i Serie 2," fastslår Kasper Eriksen.
I de to sidste spillerunder lyder dagsordenen dog mere på at redde andetholdet i Serie 4 fra nedrykning end at bruge alt energien på førsteholdet.
"Vi stiller først andetholdet nu og benytter alle de spillere, som kan bruges lovligt her. Dernæst ser vi på, hvad der så er tilbage til førsteholdet," forklarer Eriksen.
 

Mangler en måsluger

Nørager har blot formået at lave sølle 11 mål i 12 kampe, men har alligevel samlet 14 point sammen.
"Vi må love for vores gode defensiv for efter, at Martin Andersen (langtidsskadet, red.) har måttet opgive at spille med, skal vi simpelthen bruge alt for mange chancer til at score, og det er vores store problem," siger Allan Haslund.
"Jeg er egentlig godt nok tilfreds med spillet, selv om for mange spillere bruger alt for meget krudt på at kritisere dommeren og råbe af modspillerne."
"Godt nok blev vi snydt for et klart straffespark til Michael Jensen før pausen, men når dommeren ser noget andet, kan det ikke nytte at spilde tid på at være frustreret i alt for lang tid."
Allan Haslund håber at have Ole Jensen og Paw Elgaard tilbage i fuldt vigør efter sommerferien, så den i forvejen smalle trup ikke decimeres yderligere.

Publiceret 10 June 2014 17:30