F.v. Simon Rysgaard, Therese Christensen og Helge Sørensen, der nyder en kop kaffe på Strandcafeens terrasse.

F.v. Simon Rysgaard, Therese Christensen og Helge Sørensen, der nyder en kop kaffe på Strandcafeens terrasse.

Bønnerup:

Mad, musik og workshop ved havet

Musikkalender og workshop i print på Strandcafeen i Bønnerup

Af
Anette Bonde

“Vi skal ha' det nye Skagen.”
Therese Christensen og Simon Rysgaard, Strandcaféen i Bønnerup, har fået godt fat i det krydderiglas, der kan fuldende smagsoplevelsen på spisestedet. For ud over mad og en fantastisk beliggenhed nær hav og måger i Bønnerup, kan strandcafeen snart byde på både musik og billedworkshop. Ønsket om at få Skagen-stemning gælder ikke alene for Strandcaféen, men til hele Bønnerup, som de begge synes har meget at byde på.

Fem torsdage i juli

Therese Christensen og Simon Rysgaard åbnede Strandcafeen i slutningen af marts, og de har haft et par forrygende måneder med mange gæster. Nogle af disse har opfordret dem til at få levende musik ind, og det er nu blevet til en musikkalender over fem torsdage i sommer med musik på gårdterrassen.
Helge Sørensen fra Djurslands Spillemænd har hjulpet med kontakter, og som den første kan man 3. juli høre Jens Falk, der kommer fra Dalstrup ved Grenaa. Han har tidligere spillet med Allan Olsen, Djurslands Spillemænd med mere. Ugen efter er det Søren Madsen, kendt fra Michael Learns to Rock, der sætter musik til menuerne på Strandcafeen. Michelle Birkalle, tidligere Thorsager, er i musikkalenderen 17. Juli, jazzduoen Jeppe Smith Olesen Duo 24. juli og som rosinen i pølseenden Helge Sørensen selv med sit band Djurslands Spillemænd 31. juli.

Pinsesolen danser

Allerede lørdag 7. Juni kommer der musik i Strandcafeen, når Djurslands Spillemænd spille pinsesolen frem. Det sker næsten på dato for bandets 40 års jubilæum.
Bandets medlemmer havde i flere år spillet i forskellige sammenhænge, men den aften ved Multimusikugen i Randers i 1974 spillede de for første gang sammen med fuldt band. Det var i øvrigt den første gang, de var i tv. Senere har de spillet landet tyndt, blandt andet tre gang på Roskilde Festival. Kendere af bandet kan glæde sig til to cd-udgivelser, hvoraf den første med Jeppe Aakjær-sange er på trapperne. I november kommer en folkrock-cd med egne kompositioner.
Therese Christensen og Simon Rysgaard har også fået et samarbejde med billedkunstner Lis Juul, der har lavet forside til Smag Djurslands pjece om fjæsing med to opskrifter af Simon Rysgaard. Hun udstiller lige nu på Strandcafeen sammen med Trine Pettigrew, og de to laver workshop i monoprint lørdagene 31. maj og 14. og 21. juni.

Publiceret 06 June 2014 12:00