Sognepræst Mia Brøgger har flyttet gudstjenesten til Rugaard Strand 2. Pinsedag. Arkivfoto.

Sognepræst Mia Brøgger har flyttet gudstjenesten til Rugaard Strand 2. Pinsedag. Arkivfoto.

Pinse under en åben himmel

I Pinsen rykker flere sogne i Syddjurs gudstjenesterne ud i den fri natur, der hvor alting grønnes og springer ud

Af
Af Lars Norman Thomsen

Rolsø på Mols:
2. pinsedag, mandag 9. juni kl. 14.00: Den gamle kirkegård danner den idylliske ramme om en festlig friluftsgudstjeneste med de tre præster Betty Højgaard, Frans Rossing Andersson, og Morten Bay-Mortensen, Bregnet – samt troubadouren Flemming Både. Medbring klapstol eller et tæppe, samt en kaffekurv til hygge i det det grønne.
Rugård strand:
2. pinsedag, mandag 9. juni kl. 11.00. Prædikant er Mia Brøgger.
Efter gudstjenesten er der mulighed for at nyde den medbragte frokost i det forhåbentlig gode vejr. I tilfælde af regn rykker gudstjenesten inden døre.
Husk madpakke og tæppe eller stol og kom til en dejlig stemningsfyldt gudstjeneste i de fantastiske omgivelser ved Rugård strand. Der sættes skilte op fra Rugård gods, så man nemt kan finde vej.
Hornslet:
2. Pinsedag, mandag 9. juni kl. 10.30.  Friluftsgudstjeneste under det pinsegrønne løv på sportspladsen ved Rodskov Forsamlingshus. Der kommer ca. 80 brevduer på besøg, der skal slippes løs efter prædikenen, som symbol på Helligånden. Prædikant er Lene Marie Kallesen Hauge. Tag gerne et tæppe eller siddehynde med.
Mørke:
Pinsedag, søndag 8. juni kl. 10.30: Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven. Prædikant Maria Rasmussen. Efter gudstjenesten fællesspisning i haven. Tag en madkurv og tæppe med.
Koed kirke:
Pinsedag, søndag 8. juni 2014 kl. 7.00. Prædikant: Tina Skov Løbner.
En tradition for de morgenfriske. Efter gudstjenesten serverer menighedsrådet kaffe og boller under de store træer på kirkegården.
Nimtofte:
Pinsedag, søndag 8. juni kl. 10.30. Prædikant: Torben Jensen.
Gudstjeneste i teltet på festpladsen i Nimtofte kl. 10.30 i forbindelse med Nimtofte Sommerevent. Der bydes på kaffe og morgenbrød efter gudstjenesten.
Skarresø:
2. pinsedag, mandag 9. juni kl. 10.30 er der fællesgudstjeneste ved Skarresø for de gamle Midtdjurs-sogne. Det er sognepræst Tina Skov Løbner, der prædiker og kirkesangere og præster fra alle sognene medvirker. Medbring klapstole eller tæpper eller andet at sidde på. Efter gudstjenesten er der mulighed for at nyde den medbragte madkurv i de dejlige omgivelser. I tilfælde af dårligt vejr rykker alle ind i Skarresø Kirke.
Ebeltoft:
Pinsedag, søndag 8. juni kl. 14.00: Fregatgudstjeneste på Fregatten Jylland. Prædikant: Henning Nielsen.
2. pinsedag, mandag 9. juni kl. 11.00: Friluftsgudstjeneste ved ”Horisonten”. Prædikanter: Annette Hedensted og Heidi Bisgaard. Musik: Judith Völker, samt Knebelkoret og Ebeltoft kirkes Projektkor.

Publiceret 06 June 2014 09:56