Sådan ser han ud i egen høje person, den ny forstander på PGU Rosenholm, Thomas Søndberg. Arkivfoto.

Sådan ser han ud i egen høje person, den ny forstander på PGU Rosenholm, Thomas Søndberg. Arkivfoto.

Ny forstander klar til PGU Rosenholm

Thomas Søndberg, 42, kommer med en bred vifte af erfaringer

Af
Af Lars Norman Thomsen

PGU Rosenholm, der står for Praktisk Grund-Uddannelse Rosenholm, har fået ny forstander. Han hedder Thomas Søndberg, 42, og kommer med erfaring fra både jobs i den offentlige sektor og det private erhvervsliv.
Han har senest været ansat som kommunespecialist hos CSC Scandihealth, en it-virksomhed, som blandt andet leverer software til socialområdet i kommunerne.
Thomas Søndberg er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har en lang karriere i det offentlige og ledelsesmæssig baggrund inden for arbejdet med udsatte borgere.
I en årrække, 2004-2011, var han leder af Sølyst, en selvejende Boform for hjemløse under KFUM´s Sociale arbejde, der havde driftsoverenskomst med Horsens kommune
Sideløbende var han landsformand for 'Sammenslutningen af boformer for hjemløse i Danmark' og har derigennem samarbejdet med både ministerier og styrelser.

Over 50 unge

Thomas Søndberg tager over efter Leif Andersen, som efter ti år på posten stoppede for et stykke tid siden af helbredsmæssige årsager. I en overgangsperiode har Henriette Bjerregaard været konstitueret som forstander.
Bestyrelsesformand Frank Reeckmann, der har været formand siden 2000, ser frem til samarbejdet med den ny forstander, som fundet efter et parløb mellem bestyrelsen og konsulentfirmaet Mercuri Urval.
Frank Reeckmann var i 1992 qua sit daværende arbejde som ungdomsskoleleder med til at danne PGU Rosenholm sammen med en kreds af folk med tilknytning til Rosenholm Kommune og erhvervsliv.
"Der er naturligvis hele tiden et flow i antallet af unge, der er visiteret til PGU, men lige nu er vi oppe på 52, hvoraf hovedparten bor i vores 8 bofællesskaber som er placeret i Hornslet og Mørke."
"Mange kommuner landet over vælger os, fordi vi har oparbejdet en viden og nogle kompetencer, der gør os til det sikre valg for kommunerne, når det gælder STU (Særligt tilrettelagt uddannelse, red.) og ressourceforløb for unge med særlige behov," siger Frank Reeckmann, der understreger, at det bliver en hovedopgave for den ny forstander at udbygge det grundlag, der er skabt.

PGU Rosenholm er startet i 1992 med baggrund i et stigende behov for at gøre noget ved den uddannelsesmæssige situation specielt med henblik på de sent-udviklede.

Denne gruppe af unge med særlige behov er bl.a. karakteriseret ved ofte at have modtaget specialundervisning i folkeskolen, eller på anden måde at have modtaget særlig tilrettelagt undervisning.

Publiceret 06 June 2014 11:29