Kommentar:

Kampen intensiveres i Djurskredsen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er en god idé at sove med støvlerne på for kandidaterne til det kommende folketingsvalg, som med stor sandsynlighed kommer inden så længe, når Venstre har fået afklaret, hvem der skal være partiets frontman, Løkke , Kristian Jensen eller en helt tredje brushane.
I Djurskredsen, der er en del af Østjyllands Storkreds,  trækker det op til noget, der minder om et lokalvalg efter, at Syddjurs politikerne, tidligere borgmester og nuværende udvalgsformand Kirstine Bille helt som ventet har annonceret, at hun opstiller for SF,  og Liberal Alliances Per Zeidler, ligeledes udvalgsformand, har gjort det samme.
I forvejen opstiller Carsten Bech for Det Radikale Venstre, så de to nuværende MF’ere med rod på Djursland, Leif Lahn Jensen (S) og Anne-Mette Winther Christiansen (V),  må imødese kamp til stregen, men også en lidt anderledes valgkamp end sidste gang, fordi de lokale islæt er så mange flere end tidligere.
De over 60.000 potentielle vælgere i Djurskredsen leverede i 2009 stemmer nok til, at både Leif Lahn Jensen, Anne-Mette  Winther Christiansen og Dansk Folkepartis Kim Christiansen kunne komme på tinge som repræsentanter for Djursland.
Vigtigheden af at være repræsenteret på Christiansborg blev illustreret forleden, da det stod klart, at Grenaa bevarer sit skattecenter.
Det var ikke mindst resultatet af en behjertet og koordineret indsats fra Leif Lahn Jensen og Anne-Mette Winther Christiansens side.
Ved det seneste folketingsvalg i 2011 var det tydeligt at se, at netop de to havde fået "et navn" på Djursland.
De formåede ved stort set egne stemmer at forny deres mandat.
Med flere lokale folk på stemmesedlen, ikke mindst tidligere Syddjurs borgmester Kirstine Bille, bliver konkurrencen om de lokale stemmer også desto større, og det er ikke sikkert, at socialdemokraten Leif Lahn Jensen ligefrem jubler over at skulle duellere med et kendt ansigt på Djursland på sin venstre flanke.
Han havde nok hellere set, at han og Anne-Mette Winther Christiansen kunne køre deres sædvanlige og veltimede parløb under valgkampen.
Men kan de lokale kandidater på forhånd enes om i fællesskab at føre en valgkamp, hvor de bruger hinanden konstruktivt til at fodre vælgernes interesse, er der stor sandsynlighed for, at der ligger et fjerde mandat på Christiansborg til Djursland og venter.

Publiceret 05 June 2014 16:08