Kitty og Krudtuglerne, f.v. Sofia, Kitty Thinggaard, Oskar, Laura og Emilie ved dørstolperne, de maler som mariehøns.

Kitty og Krudtuglerne, f.v. Sofia, Kitty Thinggaard, Oskar, Laura og Emilie ved dørstolperne, de maler som mariehøns.

Kitty blev ’opdaget’ som naturdagplejer

Kitty Thinggaard har fået diplom som naturdagplejer

Af
Anette Bonde

“Det har jeg jo gjort hele tiden. Ingen papirklip og perleplader her - når solen er fremme og vejret er godt, skal vi ud. Og det skal vi forresten også, når det regner.”
Kitty Thinggaard er vældig glad for sit diplom som naturdagplejer, men som hun siger, så er der ikke sket de store ændringer i hendes private dagpleje på Bakkegårdsvej i Vivild. Hun har bare været naturdagplejer hele tiden uden at tænke over det.

Blev opdaget i telefonen

Hun blev faktisk opdaget, da hun for et stykke tid siden blev ringet op af Dansk Naturfredningsforening og spurgt, om hun og hendes dagplejebørn ville hjælpe med at samle affald på den store indsamlingsdag i april.
Undervejs i snakken blev det klart, at hun kører sin dagpleje på akkurat de præmisser som kræves for at kunne kalde sig naturdagplejer. Kitty Thinggaard indsendte derfor på opfordring en årsplan og billeddokumentation og kort efter modtog hun sit diplom fra Friluftsrådet og Grønne Spirer.
Ifølge diplomet skal naturdagplejeren bruge naturen i dagligdagen. Det betyder blandt andet, at børnene skal ud hver dag, på udflugt i naturen hver uge, have kendskab til årstidernes skiften, være med til at så, plante og høste, og opleve madens vej fra jord til bord. Ingen af delene er fremmed for Kitty Thinggaard eller børnene i hendes dagpleje ”Kitty og Krudtuglerne”.

Fandt en sok

Laura, Sofia, Oskar og Emilie er hver dag ude og fodre kaninerne, hønsene og marsvinet. Hunden Molly er også med til det hele.
Forleden var de ude og gå tur i skoven og slog et slag omkring Laura, på hvis gård der er kommet smågrise. På deres ture er de også jævnligt henne og hilse på naboen Ivars køer.
På legepladsen har de lavet en junglehytte af pil, og på terrassefliserne ligger nogle dørstoppere af sten, som de ved hjælp af maling er ved at forvandle til mariehøns.
“Jeg har altid taget det som en selvfølge, at børnene skal ud hver dag. Vi skal da have frisk luft, og det er hyggeligt at gå ture med børnene. Ud og finde anemoner eller bare se ned i jorden, måske opdage et pindsvinebo i noget kvas”, smiler Kitty Thinggaard.
Kittys Krudtugler kom selvfølgelig også ud og samlede affald på affaldsdagen i april. Og sækken indeholdt ikke bare papir, dåser og plastic.
“Vi fandt en sok,” meddeler Sofia, der sammen med de andre børn guffer varme boller ved morgenbordet inden fodringen af dyrene.

Publiceret 05 June 2014 09:00