Benn og Joan Schmidt, indehavere af Ryomgård Hotel, kritiserer i mail, der er holdt i en skarp tone, Ryomgård Distriktsråd - og Ryomgård Erhvervsforening - for at tillade en koncert med Thera Hoeymans Trio i de lejede lokaler i det gamle posthus. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Benn og Joan Schmidt, indehavere af Ryomgård Hotel, kritiserer i mail, der er holdt i en skarp tone, Ryomgård Distriktsråd - og Ryomgård Erhvervsforening - for at tillade en koncert med Thera Hoeymans Trio i de lejede lokaler i det gamle posthus. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Hotelejere ude med hård kritik af Ryomgård Distriktsråd

Joan og Benn Schmidt, indehavere af Ryomgård Hotel, har absolut ingen forståelse for, at Distriktsrådet siger god for, at der kan arrangeres koncert med spisning i det gamle posthus

Af
Af Lars Norman Thomsen

Thera Hoeymans Trio giver koncert fredag 13. juni i de tidligere posthuslokaler i Ryomgård, som Syddjurs købte i 2013.
Lokalerne er Syddjurs Kommunes, men dele af dem er siden lejet ud til Ryomgård Distriktsråd, der benytter dem til bogcafé og mødevirksomhed.
Det er imidlertid faldet indehaverne af Ryomgård Hotel, Joan og Benn Schmidt, for brystet, at Ryomgård Distriktsråd har åbnet op for, at lokaliteterne nu også kan benyttes til koncerten med Thera Hoeymans Trio.
Det gør de opmærksom på i en mail fremsendt til medlemmer af Ryomgård Erhvervsforening og bestyrelsen i Ryomgård Distriktsråd, hvor de kritiserer, at Distriktsrådet, efter deres mening, er ude i et konkurrenceforvridende ærinde ved at give tilladelse til, at den lokale koncertarrangør, Lars Thyrre Sørensen, får stillet posthuset til rådighed.
Normalt benytter Lars Thyrre Sørensen Koed Forsamlingshus som koncertsted.
 

"Skal Ryomgård Hotel konkurrere med gratis husleje, ingen bevillinger, ingen levnedsmiddelkontrol og gratis eller skattefri personale," spørger de i den udsendte mail.
"Hvorfor skal et sådant arrangement være Distriktsrådets," spørger Joan og Benn Schmidt videre.
De noterer også, at de har bemærket, at Erhvervsforeningen og Distriktsrådet går ind for en nedrivning af Grillen på Jernbanegade i forbindelse med, at Ryomgård Station skal gøres klar til, at passagererne til den kommende letbane får bedre parkeringsforhold.

"Skulle vi så tage hotellet med i samme ombæring, når arrangementerne lige så godt kan ligge i det gamle posthus," spørger Joan og Benn Schmidt og understreger til slut:
"Når vi læser vedtægterne og formålet med Erhvervsforeningen og Distriktsrådet, står der ikke noget om afvikling af byens hotel som et mål. Vi synes, det er svært nok at drive hotel i Ryomgård, uden denne modstand fra Distriktsrådet."
Lokalavisen har også modtaget mailen onsdag aften og bad umiddelbart efter, pr. mail, om en kommentar fra både Kirting Olesen, formand for Ryomgård Distriktsråd, og Daniel Smidt Laursen, formand for Ryomgård Erhvervsforening.
De har dog ikke svaret på Lokalavisens henvendelse endnu, men deres kommentarer til kritikken følger naturligvis.

Publiceret 05 June 2014 16:16