Nogle af den mange bloddonorer ved overrækkelsen af holdpokalen, som formand Daniel Janerka holder. Foto: Susanne Janerka.

Nogle af den mange bloddonorer ved overrækkelsen af holdpokalen, som formand Daniel Janerka holder. Foto: Susanne Janerka.

Bloddonorerne løb den hjem

Bloddonorerne dominerede Grenaa-Løbet med hele 124 deltagere

Af
Anette Bonde

Bloddonorerne er glade for at løbe. Det beviste de ved forrige lørdags Grenaa-løb, hvor der var tilmeldt hele 124. Det var suverænt det største hold.
Den store deltagelse skal tilskrives bloddonorbestyrelsen selv, som forinden havde skubbet på. Det skete blandt andet i form af annoncering, hvor alle bloddonorer, der er tilknyttet korpset i Grenaa blev inviteret til at deltage i løbet med indskud betalt og en gratis t-shirt.
“Det er meget glædeligt, at så mange har deltaget som repræsentanter for bloddonorerne. Det var et fantastisk syn at se så mange i de røde og sorte t-shirts på dagen”, siger Daniel Janerka, der er formand for bloddonorerne i Grenaa.
Det var også ham, der fik overrakt løbets vandrepokal til det største hold.
Daniel Janerka håber, at omtalen af bloddonerne kan være med til at rekruttere nye. Der skal nemlig findes godt 300 nye bloddonorer hvert år.
“Og vore bedste ambassadører i den sag er vore aktive donorer.”
Derfor vil man også i de kommende år kunne se bloddonorerne i Grenaa-Løbet.
Der var også bloddonorer blandt vinderne. Helene Skov Rasmussen blev nr. 2 på 10 km distancen for kvinder og Mogens Warmdahl nr. 3 på 10 km for mænd.
Alle deltagere på holdet fik en løbe t-shirt og en drikkedunk, og fordi de blev løbets største hold, fik de to kæmpekager sponsoreret af Havnebageren. Der var således kage til alle løbere, da de kom i mål.

Publiceret 05 June 2014 07:00