Jytte Schmidt opgiver sit kandidatur til fordel for Kirstine Bille

Jytte Schmidt opgiver sit kandidatur til fordel for Kirstine Bille

Jytte Schmidt bakker op om Kirstine Bille

Den nuværende vikar i Norddjurs Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Djurskredsen er ikke knotten over, at den tidligere Syddjurs borgmester overtager hendes folketingskandidatur

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jytte Schmidt, 60, Vivild, tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs,   bliver ikke SFs folketingskandidat i Djurskredsen, som der ellers har været lagt op til.
Jytte Schmidt, som lige nu vikarierer i kommunalbestyrelsen frem til 16. juni under partifællen Mads Nikolajsens orlov, har erkendt, at tidligere Syddjurs borgmester Kirstine Bille har større chancer for at blive valgt til Folketinget end hun selv har.
"Kirstine Bille har været meget fair hele vejen og orienteret mig om sine planer om at stille op som folketingskandidat i Djurskredsen," fortæller Jytte Schmidt.
"Da hun endelig besluttede sig for at blive kandidat, sagde jeg til hende, at jeg synes, det var en god idé, som jeg støtter, og derfor ville jeg ikke gå efter at

Mere kendt

Jytte Schmidt tror på Kirstine Billes chancer for at blive valgt.
"Hun er langt mere kendt end jeg er, fordi hun trods alt har siddet som borgmester i fire år og ligeledes opstillede til SFs landsledelse og var meget tæt på at blive valgt."
Jytte Schmidt afviser, at hun bare har holdt stolen varm i forventning om, at der ville dukke af ny kandidat op jo tættere man kom på næste folketingsvalg.
"Overhovedet ikke. Jeg brænder for politik, både lokalt og landspolitisk, og jeg gør ikke noget uden at mene noget seriøst med det," fastslår hun med overbevisning i stemmen.
"Jeg har i dette tilfælde bare været realistisk og tænkt mere på Djurslands og SFs chancer end jeg har ikke tænkt på mine egne politiske ambitioner."

Klar igen i 2017

Det var en stor skuffelse for Jytte Schmidt, at hun ikke opnåede genvalg til kommunalbestyrelsen ved Kommunalvalget i november 2013, hvor SF ikke kunne holde stand overfor Enhedslistens fremmarch.
Det kostede partiet to af tre mandater. Det ene Jytte Schmidts.
"Kommunalvalget var en stor skuffelse både for SF og mig personligt, men jeg er ikke typen, der opgiver så let, så hvis der ikke sker noget uforudset, genopstiller jeg i 2017," lover Jytte Schmidt.
"Alder har ingen betydning. Der er da mange, der er ældre end jeg, som fortsat gør en indsats politisk."

Tæt på i 2007

Kirstine Bille har tidligere opstillet ved et folketingsvalg.
Det var i 2007, hvor hun fik et flot valg, men på grund af SFs daværende opstillingsregler (partiliste) ikke nåede i Folketinget. Nu opstiller SF sideordnet, så er det udelukkende vælgerne der bestemmer, og det er en af grundene til, at Kirstine Bille  nu øjner chancen for at blive valgt.
Ved sidste kommunalvalg fik hun 3.185 personlige stemmer og blev  valgets topscorer i lighed med valget i 2009.

null

Publiceret 04 June 2014 20:05