Arkivfoto.

Arkivfoto.

En sejr for taxavognmændene i Syddjurs

Det bliver hovedsageligt de nuværende vognmænd, der skal fortsætte med at køre børn til specialskoler og specialklasser efter sommerferien

Af
Af Lars Norman Thomsen

Økonomisk Forening af Persontransport Midtjylland, et drabeligt navn, scorede højest på ranglisten blandt de fire firmaer, der havde reageret på Syddjurs Kommunes EU-udbud på kørsel til specialskoler og specialklasser inklusiv kørsel til Firkløverskolen og Djurslandsskolen.
Tilbudsfristen for EU-udbuddet var 15. maj 2014.
At det blev Økonomisk Forening af Persontransport Midtjylland, der vandt EU-udbuddet, betyder, at det hovedsageligt bliver de nuværende vognmænd, som også fortsætter med at køre børn til specialskoler og klasser efter sommerferien.

Økonomisk Forening af Persontransport Midtjylland havde fremsendt et tilbud med en pris på 20 kroner/kilometer, erfarer Lokalavisen.
Den nye kontraktperiode er på 3 år med mulighed for yderligere forlængelse.
I 2013 skrev Økonomisk Forening af Persontransport Midtjylland en samlet faktura på 13,1 mio. kroner for netop denne kørsel til Syddjurs Kommune.
"Jeg er meget tilfreds med den aftale, der er indgået mellem Syddjurs Kommune og Økonomisk Forening af Persontransport Midtjylland. Vi ved, at børn og forældre har været rigtig glade for kørslen med vognmændene. Og når vi her har at gøre med børn med særlige behov, så er det endnu mere vigtigt, at samarbejdet med vognmændene fungerer godt," siger borgmester Claus Wistoft (V) i en kommentar.
Syddjurs Kommune forventer alligevel at spare kunne cirka 2 mio. kroner om året på specialkørsel. 
Et regnestykke, der naturligvis beror på et såkaldt kvalificeret skøn, fordi det afhænger af det samlede antal kørte kilometer, som taxavogmændene kommer til at køre.

null

Publiceret 04 June 2014 20:55