Poul Nowack (tv.) og Klaus Hansen, to iværksættere, der bare ikke kan lade være med at kaste energi ind i de projekter, som de beskæftiger sig med.

Poul Nowack (tv.) og Klaus Hansen, to iværksættere, der bare ikke kan lade være med at kaste energi ind i de projekter, som de beskæftiger sig med.

Beatles Festival:

To ildsjæle fik en fælles tanke

Der er ikke langt fra idé til handling, når Poul Nowack og Klaus Hansen får en oplagt idé

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den 4. juni 1964 er en mærkedag for rockmusikken i Danmark.
Den dag gav The Beatles to koncerter i Danmark i KB Hallen og indvarslede en ny tid.
Hvad vil være mere oplagt end at markere denne skelsættende begivenhed i Grenaas bymidte, tænkte bysbørnene Klaus Hansen og Poul Nowack, lang tid før alle andre var kommet op i tempo.
Derfor inviterer Grenaa nu til fest i samfulde tre dage med et overflødighedshorn af et program i dagene 4.-6. juni.
Klaus Hansen, mangeårig journalist, og Poul Nowack, Djurslands rockarkæolog, fik ret hurtigt andre mennesker koblet på idéen om en Grenaa  Beatles Festival, og synergien forplantede sig, så lokale sponsorer også kunne se værdien i at hoppe med på vognen. Det har gjort det muligt at lave et program, hvor der kun er et par få ting, der koster penge, hvis man vil overvære begivenheden.

Beatles by Night

Festivalen starter med Beatles by Night onsdag 4. juni med Handelstandsforeningen ShopiCity Grenaa som tovholder. Grenaas gader får i denne anledning navne efter kendte sange fra The Fab Four.
Nørregade bliver for eksempel omdøbt til Strawberry Fields. Hele aftenen vil det summe i gaderne af musik, gamle biler og indslag af alle slags for hele familien på stort set alle gadehjørner.
Det bliver meget svært at opdrive et areal, hvor der ikke sker noget denne onsdag aften. Det gælder også i kirken, hvor klokkenist Per Rasmus Møller naturligvis vil spille Beatles.

Direkte fra Prag

Aftenens helt store scoop bliver bandet The Beatles Revival, der bliver fløjet ind fra Prag.
Gruppen blev dannet i 1996, og har siden spillet et utal af koncerter i hele verden.
Medlemmerne er perfektionistiske til det nærmest kliniske i forsøget på at kopiere Beatles, så det tangerer flueknepperi.
Bandets repertoire består af omkring 60 af Liverpool-legendernes bedst kendte numre.
Hvert nummer er blevet metodisk øvet efter minutiøs og nøje granskning af The Beatles' studieindspilninger og audio- og videooptagelser fra live koncerter.
Bandet giver to koncerter foran Det gamle Rådhus.

Publiceret 01 June 2014 13:16