519 borgere har ventet mere end to uger på at blive undersøgt for en mistanke om kræft.

519 borgere har ventet mere end to uger på at blive undersøgt for en mistanke om kræft.

Patienter ventede for længe på kræftsvar

519 borgere ventede for længe på at blive indkaldt til kræft-undersøgelse

Af
Af Hans Larsen

Hospitaler over hele landet har i 519 tilfælde i april overtrådt reglerne om maksimale ventetider for patienter, der er mistænkt for at have udviklet en kræftsygdom. Det oplyser Sundhedsstyrelsen.
Hovedparten af overskridelserne, i alt 487 hændelser, vedrører det landsdækkende screeningsprogram for tyk- og endetarmskræft, der blev indført 1. marts i år.
Her skal regionerne inden for 14 dage tilbyde borgeren en kikkertundersøgelse af tarmen, når der ved screeningen findes tegn på blod i afføringen og dermed mistanke om kræft.
“Det er bare slet ikke i orden. Jo hurtigere en eventuel kræftsygdom opdages, jo hurtigere kan behandlingen komme i gang, hvilket øger sandsynligheden for, at patienten overlever,” siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.
Alene i Region Midtjylland er der tale om 116 patienter, der har ventet længere end 14 dage på at blive undersøgt.
“Det er vi utroligt kede af,” siger direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen, der forsikrer, at regionen nu har rettet ind, så alle borgere nu får en henvisning inden for 14 dage fra undersøgelsens resultat ligger klar. De 116 patienter havde ventet op til tre uger.

null

Publiceret 30 May 2014 11:15