Nu er det officielt, at Kirstine Bille går efter at blive SFs folketingskandidat i Djurskredsen.

Nu er det officielt, at Kirstine Bille går efter at blive SFs folketingskandidat i Djurskredsen.

Kirstine Bille vil være folketingskandidat

Den tidligere Syddjurs borgmester har meldt ind til SFs valgbestyrelse på Djursland, at hun er parat til at gå efter en plads på Christiansborg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det har ligget i kortene, siden det stod klart, at Kirstine Bille ikke skulle fortsætte som borgmester i Syddjurs i de næste fire år, at hun ville gå efter et folketingskandidatur i Djurskredsen, der er en del af Østjyllands Storkreds.
Det har hun nu meldt officielt ud til SFs valgbestyrelse i Djurskredsen.
"4. juni er deadline for de, der vil melde sig som kandidater, og jeg har gjort det," bekræfter Kirstine Bille, der inden orienterede Jytte Schmidt, Vivild, som er partiets folketingskandidat i Djurskredsen for nuværende.
"Det synes hun var en god idé, og hun har valgt ikke at genopstille," fortæller Bille, der ikke ved om der kommer andre kandidater.
Bliver det tilfældet, skal der laves en urafstemning blandt SFs medlemmer i Norddjurs og Syddjurs.
"Jeg fortsætter som PUK-udvalgsformand i Syddjurs fuldt og helt, og hvis det viser sig, når valget kommer, at jeg får stemmer nok til en plads i Folketinget, så siger SFs regler, at vi ikke kan have dobbeltmandater, men det er alt for tidligt at begynde at spekulere i den slags nu og her, før jeg overhovedet er blevet valgt til at være SFs kandidat i Djurskredsen."

Publiceret 30 May 2014 11:11