Nationalpark Mols Bjerge gjorde allerede i sommeren 2013 brug af biolog Jens Reddersen i forbindelse med produktion af seks halvtimes tv-udsendelser, som netop nu er ved at blive færdiggjort ved klippebordet. Pressefoto

Nationalpark Mols Bjerge gjorde allerede i sommeren 2013 brug af biolog Jens Reddersen i forbindelse med produktion af seks halvtimes tv-udsendelser, som netop nu er ved at blive færdiggjort ved klippebordet. Pressefoto

Kendt biolog får job i Nationalparken

Nationalpark Mols Bjerge har ansat naturvejleder Jens Reddersen til at stå for naturprojekter

Af
Af Martin Schultz

Naturen i Nationalpark Mols Bjerge er mangfoldig og sjælden, og det skal den også være i fremtiden.
Derfor har Nationalparken netop ansat en biolog til at planlægge og gennemføre naturprojekter sammen med blandt andet lodsejere og områdets mange frivillige ildsjæle.
Det bliver en erfaren biolog, der skal løfte den opgave, og han er samtidig et kendt ansigt på egnen. Nationalparken har ansat Jens Reddersen fra natur- og friluftscentret DGI Karpenhøj i Mols Bjerge.

Jens Reddersen har vist sine evner

Sekretariatsleder Mika Leth Pedersen, Nationalpark Mols Bjerge, er glad for valget af netop Jens Reddersen.
”Jens har først og fremmest en stor viden og en høj faglighed på naturområdet, og han igennem mange år bevist, at han er rigtig god til at samarbejde med lokale lodsejere og frivillige,” siger han.
Det har betydet, at der er gennemført mange projekter i og omkring Nationalparken, som uden Jens Reddersen måske aldrig var blevet til noget. 
”Jens har egenhændigt været i spidsen for en række projekter, som er gennemført sammen med lokale mennesker. Netop nu er han i gang med at genoprette tørvemosen på Ahl, som vi i Nationalparken i øvrigt har givet tilskud til. Han har også været med til at sikre pleje og afgræsning af små naturarealer, ” siger Mika Leth Pedersen.

Naturen i fokus

Der er rigtig mange mennesker, der kender Jens Reddersen fra hans årelange engagement med at formidle naturen i særligt Mols Bjerge.
Mindre kendt er der imidlertid, at han siden 1996 har boet i Vistoft på Mols, hvorfra han side 2004 har taget på arbejde hos natur- og friluftscentret DGI Karpenhøj. Da tog han også en toårig uddannelse som naturvejleder.
Men Jens Reddersen har også været forsker i en lang årrække. Først i årene 1987-1993 hos biolog Aarhus Universitet, Afdeling for Zoologi, og senere i 1994-2001 hos Danmarks Miljøundersøgelser, Afdeling for Landskabsøkologi, Kalø.
Flest kender ham dog nok fra de efterhånden 120 radioindslag på DR P1 Morgen ”Naturen Netop Nu”, hvor han fortæller om stort og små ude i naturen.
Der var 77 ansøgninger til stillingen.

Publiceret 30 May 2014 12:37