Aarhus Universitetshospital er hurtig til at behandle patienter med en blodprop i hjernen.

Aarhus Universitetshospital er hurtig til at behandle patienter med en blodprop i hjernen.

Hurtigere behandling af blodpropper i hjernen

Et stigende antal blodproppatienter behandles nu inden for en time

Af
Af Hans Larsen

Midtjyder, der rammes af en blodprop i hjernen, får nu en hurtigere og langt bedre behandling end tidligere. Det er sket, efter at Region Midtjylland har omlagt apopleksiområdet i perioden 2012 til 2013.
En opgørelse fra Dansk Apopleksiregister viser, at andelen af patienter, der behandles indenfor en time er steget fra 58 procent i 2011 til 70 procent i efteråret 2013.
Tidligere blev patienterne indlagt på nærmeste hospital, men per 2. maj 2012 blev behandlingen centraliseret i Region Midtjylland på Regionshospitalet Holstebro eller Aarhus Universitetshospital for at sikre, at flere patienter med akut blodprop i hjernen fik hurtig og specialiseret behandling.
Tid er nemlig en afgørende faktor for, om patienterne overlever sygdommen uden større handicap, og statusrapporten viser også en forbedret forebyggelse mod nye blodpropper.
“Det er et flot resultat som viser, at vi kan give alle regionens borgere et ensartet tilbud af den højeste faglige kvalitet samtidig med, at vi sparer penge og behandler flere patienter,” siger formanden for regionsrådet, Bent Hansen (S).
Begge hospitaler tilbyder den såkaldte trombolysebehandling.

null

Publiceret 30 May 2014 09:45