Jan Petersen vil arbejde for lovændringer og mener ikke, det er rimeligt at skyde på Norddjurs Kommunes medarbejdere.

Jan Petersen vil arbejde for lovændringer og mener ikke, det er rimeligt at skyde på Norddjurs Kommunes medarbejdere.

Martine er glad, men borgmesteren kommer ikke

Martine Gøttler Helm-Petersen ser frem til jubilæumsdagen med blandede følelser

Af
Anette Bonde

Det er en glad Martine Gøttler Helm-Petersen, Lokalavisen træffer på telefon for at få hendes kommentar til Ulf Harbos initiativ med at markere hendes 10 år på kontanthjælp. (Se artikel i dag klokken 12 på netavisen).
“Det betyder rigtig meget, at han har taget det op. Og jeg både glæder mig og er lidt nervøs. Der kommer jo mange mennesker, jeg ikke kender.”
Hun bliver dog straks bevæget, når hun fortæller, hvad det betyder for hende.
“Det er den første hjælp, jeg får i 10 år. Han gør et kæmpe arbejde for min sag, og bliver oven i købet udsat for hetz. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden ham.”

Afslag på førtidspension

Martine Gøttler Helm-Petersen fortæller, at hun netop har fået afslag på førtidspension, som hun ellers ser som en god løsning for hende. Hun oplyser, at afslaget dels begrundes med at hun kan tage noget mere smertestillende for sin gigt, og dels at hun er i et forløb med gruppeterapi, der har som mål at hun på sigt vil kunne bestride et job.
Selv mener hun ikke, det er muligt, og hun henviser til flere læger, der er af samme mening.

Deltager ikke

Borgmester Jan Petersen mener ikke, at Ulf Harbos initiativ er vejen frem, og han har heller ikke tænkt sig at komme og være med til at fejre 10 års jubilæet.
“Jeg deltager ikke i denne markering og er afskåret fra at kommentere en personsag. Det er selvfølgelig ikke et mål, at mennesker er på kontanthjælp længe, og det arbejder jeg aktivt for ikke er situationen i fremtiden. Men generelt mener jeg på ingen måde, at Ulf's politiske metoder hjælper vores sårbare og udsatte borgere. Tværtimod.”
Jan Petersen peger på, at der i stedet skal arbejdes med lovgivningen for at ændre på forholdene.
“Det gør vi andre. Det kræver blandt andet lovændringer, og vi skal jo arbejde på et lovligt grundlag i Norddjurs Kommune. Det burde Ulf Harbo anerkende, og derfor rette sin fokus mod lovgivningen frem for at skyde på Norddjurs Kommune og vore ledere og medarbejdere.”

Publiceret 26 May 2014 14:00