Pressefoto

Pressefoto

Kropssprog for fuld udblæsning

Shanghai Akademiet har søndag premiere på årets teaterforestilling i cirkustelt ved Glasmuseet Ebeltoft

Af
Af Martin Schultz

De syddjurske showtalenter i Shanghai Akademiet går i år i samarbejde med Glasmuseet Ebeltoft, når de søndag har premiere på deres store forestilling Bodytalk.
Forestillingen er inspireret af Glasmuseets aktuelle udstilling Bodytalk, som tematiserer krop og køn på tværs af landegrænser.
Gennem et år har Shanghai Akademiets elever arbejdet med emnet ud fra en kropslig musikalsk tilgang og er nu klar til at præsentere resultatet for publikum, som på premiereaftenen får mulighed for at få en fortælling i museets udstilling ganske gratis.

Mange stilarter

I år er forestillingens titel ”Bodytalk” med henvisning til Glasmuseets udstilling af samme navn, der sommeren over viser værker af 50 internationale kunstnere fra så forskellige lande som blandt andre Japan, USA, Sydafrika og Israel. Fælles for de repræsenterede kunstnere er at de alle har arbejdet med emnet ”krop og køn”.
”Shanghai Akademiets elever lukker os ind i et univers, hvor en gruppe unge kæmper med forventninger, selvbilleder, kærlighed og hele verden,” fortæller koordinator og musikskolelærer ved Shanghai Akademiet, Vibe Ulbrandt.
”Forestillingen udtrykker både livets kaos og livets orden. Det handler om kropsglæde, kropslede, kropsfascination og kropskontrol, som omsættes til en pulserende forestilling, hvor stilarterne kommer vidt omkring - balkan, renæssance, rock, afro og meget mere”.

Talent og engagement

På Glasmuseet glæder man sig til at se, hvad de unge har fået ud af at arbejde med emnet, og ikke mindst hvordan de benytter kroppens sprog til at fortælle en historie.
”Når de unge fra Shanghai Akademiet tager fat på samme emne sker der noget spændende og det giver et nyt blik på emnet,” siger Dan Mølgaard, direktør for Glasmuseet Ebeltoft, om forventningerne til forestillingen.
”Det er interessant at opleve, hvordan talentet kobles med et stort engagement hos de unge Shanghai-elever, noget vi også genkender fra glasverdenen, hvor talentet går hånd i hånd med passionen for glasset som materiale. At lade det lokale talent gå i dialog med det internationale er på mange måder spændende og givende for os,” siger Dan Mølgaard.

Bodytalk
Premiere søndag 25. maj kl. 19.30. Adgang via Glasmuseet.
Forestilling mandag 26. og tirsdag 27. maj kl. 17 & kl. 19.30
Billetter kan købes på tlf. 29102491.
Se også www.shanghaiakademiet.dk

Publiceret 24 May 2014 20:00